Krydret høstkake med marinerte epler

Deilig langpanne-kake

Bland sammen eplejuice, honning, kanel og nellik.

Skrell og del eplene i biter og legg i marinaden sammen med rosinene. La trekke 10- 15 min.

Sil av marinaden og kok den inn til en tykk sirup, den brukes som tilbehør til kaken. De avsilte eplene og rosinene skal brukes i kaken.

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg og rør godt. Vend inn fint og grovt hvetemel og bakepulver og vend inn hakkede hasselnøtter.

Rør inn kaldt vann helt til slutt. Ha deigen i en bakepapirdekket langpanne. Fordel de avsilte eplene og rosinene over.

Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 175 oC i 50- 60 min.

Kaken smaker best ” lun”.

Kan evt. varmes lett før servering.

Egner seg godt til frysing.

Server med krem eller vaniljeis smakt til med den innkokte marinaden.