Tacolaks

servert med tzatsiki og tomatsalsa

Tacolaks:

Skjær laksefileten i fingertykke staver, dryss på salt og pepper.

Vend laksebitene først i hvetemel, så i sammenpisket egg og tilslutt i strøkavring blandet med tacokrydder.

Stek laksebitene på begge sider i olje i middels varm panne, 2-3 min på hver side.

Tomatsalsa:

Del tomatene i to og ta ut innmaten. Finhakk tomatkjøttet og bland med ketchup eller chilisaus, finhakket basilikum og salt og pepper.

Tzatsiki:

Riv agurken opp på et råkostjern. Press ut litt av vannet. Finhakk hvitløk og bland inn i yoghurten sammen med slangeagurk og olivenolje.

Smak til med salt, pepper, ørlite sukker og rikelig med finhakket mynte.

Ovnsstekte poteter:

Skrubb potetene godt, behold skallet på.

Del potetene i båter og legg i et ildfast fat. Dryss på salt og pepper og vend inn olivenolje.

Bak/stek i varm stekeovn 225oC i ca 40 min, til potetene er gylne.