Amerikansk romantisk komedie fra 2004 ( © TV 2)
Amerikansk romantisk komedie fra 2004 ( © TV 2)

Gere i dansefilm

Richard Gere, Jennifer Lopez og Susan Sarandon tar oss med inn i dansens magiske verden i denne filmen.

Advokaten John Clark (Richard Gere) vet at livet hans er nærmest perfekt. Han elsker sin vakre kone, han har skapt seg en vellykket karriere og oppdratt to skjønne unger. 

Ung kvinne

Det hele starter med at John sitter på kveldstoget, og gjennom vinduet får øye på en ung kvinne som stirrer tilbake på ham fra et nedslitt dansestudio. Hjemsøkt av hennes blikk ser han etter henne kveld etter kveld. Til slutt går han av toget og melder seg på et dansekurs for nybegynnere. Han viser seg snart å være svært klønete på dansegulvet, og tilbringer det meste av sin første dansetime på gulvet istedenfor å glide over det. Han føler seg utilpass og sjenert, og det virker usannsynlig at han noen gang skal kunne bli en grasiøs danser.

Besettelse

Men snart blir dansen en besettelse. Den blir hans tilfluktssted og hans eneste kilde til ren glede. Han blir trukket lenger og lenger inn i denne eksotiske verdenen, og han oppdager også at en av hans kollegaer også driver med dansing i det skjulte, mens han på jobben gir seg ut for å være en sportsidiot.

Privatdetektiv

Likevel kan ikke John få seg til å fortelle sin kone Beverly (Susan Sarandon) om sin nyoppdagede kjærlighet, for han er redd for at hun vil tro at han er utilfreds i ekteskapet. Mens han i all hemmelighet forbereder seg til byens største dansekonkurranse, fører hans hemmelighetsfulle oppførsel til at hun mistenker han for å ha et forhold på si, og leier en privatdetektiv.

Men han får snart erfare at det å følge sine innerste drømmer ikke er nok - for det beste med drømmene er å dele dem med noen.

Se filmen "Skal vi danse?" på TV 2 Zebra onsdag 11. juni kl. 23:40: