obama kjepp 680x383
obama kjepp 680x383

- De skal få smake kjeppen

Det spørs om ikke Obama får gjennomslag for sitt lovforslag

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barack Obama skiftet fokus til John McCain og presidentvalget under folkemøte i Arizona der han gjorde narr av McCains forslag til helseomsorg.

Bush-light
Obama kalte planen for "Bush-light" og anklaget han for å favorisere de friske, sunne og velstående.

Obama innrømmet at hans helseomsorgsplan, som vil gi en årspremie på 2,500 dollar til middelklassefamilier, vil møte motstand fra legemiddelbransjen, forsikringsselskaper og enkelte kongressmedlemmer.

Truet med juling
Men da en 95-åring i salen tilbød Obama en stokk spøkte han med at han skulle gi Kongressen juling hvis de ikke godkjente lovforslaget.

- Dette er en flott stokk. Denne liker jeg, sa Obama til 95-åringen.

- Hvis kongressmedlemmene ikke godkjenner lovforslaget mitt, så skal de få smake kjeppen. Jeg skal gi dem juling. De bør ikke tulle med meg for jeg har stokken, sa Obama til øredøvende applaus og jubel i salen i Arizona.

Denne uken ble det klart at Obama har nok delegater til å vinne nominasjonsvalget.

Les mer om det her: Obama har nok delegaterDet er i samme stund ventet at Clinton gir sin støtte til Obama lørdag. Etter dette vil partiet stå samlet, og en ny fase av valgkampen vil begynne.

Les også Rivalene møttesog Hillary trekker seg

Samtidig har det også blitt stilt spørsmål rundt Obamas sikkerhet. Ifølge Daily Mail frykter 59 prosent av amerikanerne at Obama blir drept hvis han blir Demokratenes presidentkandidat.

Les mer om det her: Er Obama skuddsikker?