eiendom (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)
eiendom (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)

Enklere å velge ny bolig

Nye standardiserte boligannonser skal gjøre det enklere og tryggere å sammenligne priser på ulike boliger.

Det er Veidekke Eiendom og Forbrukerrådet som ønsker å standardisere boligannonsene for at kjøpere lettere skal kunne sammenligne boliger, melder Forbrukerportalen. Slik boligene blir markedsført i dag er det svært vanskelig for boligkjøpere å sammenligne informasjonen.

Umulig å orientere seg
- Ulike eiendomsaktører formidler samme type informasjon på forskjellige måter, og dette gjør det nesten umulig for de som skal kjøpe bolig å orientere seg. Dermed mister de også muligheten for å sammenligne vilkårene, sier underdirektør Torgeir Øines i Forbrukerrådet.

Enkelt å få svar
De nye boligannonsene skal gjøre det enkelt å få svar på den reelle kjøpesummen for boligen, hvor mye felleskostnadene utgjør, hva rentebetingelsene er og hvordan disse utvikler seg over år.

Ny bransjenorm?
Både Veidekke Eiendom og Forbrukerrådet håper nå at andre eiendomsaktører vil støtte forslaget om standardiserte boligannonser når de fredag skal møtes for å følge opp lovnadene fra møtet med statsrådene Halvorsen og Kleppa 23. april.

Veidekke ASA er en ledende skandinavisk entreprenør og eiendomsutvikler. Virksomheten spenner over et vidt spekter av bygge- og anleggsoppdrag, utvikling av bolig- og næringsbygg for private og offentlige kunder, asfaltvirksomhet og veivedlikehold samt innsamling og gjenvinning av avfall.