Etterforskere undersøker bilvrak som står igjen etter angrepet mot den danske ambassaden i Islamabad 3. juni.   (Foto: AP/SCANPIX, © AN KAJ**TOK**)
Etterforskere undersøker bilvrak som står igjen etter angrepet mot den danske ambassaden i Islamabad 3. juni. (Foto: AP/SCANPIX, © AN KAJ**TOK**)

Bomber på vei til Islamabad

Politiet oppgraderer sikkerhetstiltakene og ambassadeområdene sperres av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To biler fulle av sprengstoff ble torsdag stoppet i islamabads naboby Rawalpindi. Bilene skal ha vært på vei mot et ukjent mål i Islamabad.

- Begge sjåførene er pågrepet og vil bli avhørt på et hemmelig sted, sier en anonym polititjenestemann til Aftenposten.no.

To andre personer skal også være pågrepet.

Nye sikkerhetstiltak
Ifølge Aftenposten ble det torsdag natt innført strenge sikkerhetsregler, og beredskapsnivået ved ambassadene I Islamabad ble skjerpet. Enkelte områder av byen har fått statusen "røde soner", som medfører forbud mot trafikk.

Det norske utenriksdepartementet vil imidlertid ikke bekrefte at det økte sikkerhetsnivået har sammenheng med konkrete trusler mot den norske ambassaden.

Ikke konkrete trusler
- Det er ikke noen ny særskilt trussel som ligger til grunn. Vi konstaterer at sikkerheten er skjerpet flere steder, ikke særskilt ved den norske ambassaden, men også ved flere offisielle bygninger i sentrum av Islamabad, sier pressevakt Tor Henrik Andersen til VG Nett.

Økt konfliktnivå
- Det er høy spenning i Pakistan, sier til forsker Laila Bokhari ved Forsvarets forskningsinstitutt til TV 2 Nyhetskanalen.

- Fredsforhandlingene som den nylig utnevnte regjeringen har satt i gang, kan ha bidratt til å skape økt konfliktnivå, fordi enkelte grupper kan ønske å destabilisere den nye regjeringen, hevder Pakistan-eksperten.

Bokhari mener at den norske ambassdaen ikke er spesielt utsatt, men at alle vestlige ambassader må være oppmerksomme på det forhøyede konfliktnivået.

Se intervju med TV 2s reporter i Islamabad og terrorekspert Lailia Bokhari fra Forsvarets Forskningsinstitutt:

245755