Kylling med ris - Arroz con pollo

Oppskrift fra Cecilia Samartins bok ”Mofongo - Mat for sjelen”

Brun kyllingbitene i flere omganger , brune på hver side , men trenger ikke gjennomstekes.

Legg alle de brunede kyllingbitene tilbake i gryta, tilsett finhakket løk og hvitløk, oregano, tomater og hakkede pimientos ( hold ev av litt pimientos til pynt). Tilsett salt, pepper, laurbærblad og saften. Hell i vin og buljong/kraft ( hold igjen 3- 4 dl). Kok opp , senk temperaturen og la trekke i 4-5 min. Tilsett ølet , kok opp og ha i risen. Senk temperaturen , legg på lokk og la trekke til risen er mør , ca 20 min. Tilsett kraft/ buljong om det blir for tørt i gryten. Rør lett om / rist på gryten en gang i mellom slik at det ikke legger seg ved.

Frosne erter og resten av de hakkede pimientos tilsettes rett før servering.

Smak til med salt og pepper.

Mer innhold fra TV 2