Sommerminner

Butterdeigsnipper med løk og squash og Admiral blomkål med reker

Butterdeigsnipper med løk og squash

God morgen Norges Jan Øyvind fikk denne retten servert av en svensk sommergjest !

Kjevle ut butter deig til et rektangel og legg på et bakepapirkledt stekebrett.

Skjær løk i tynne ringer og finhakk hvitløk og surr mykt i litt olje i en stekepanne.

Fordel løkblandingen over butterdeigen. Høvle over squash ( bruk ostehøvel og høvle tynne lange skiver på langs av squash). Fordel over små biter / tynne skiver av chevre ( hvit geitost) .

Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 235 o C i 15-20 min.

Skjær i ”snipper ” ved servering.

Passer godt til en liten forrett eller som del av en tapas buffet.

Admiral blomkål med reker

Overlevert Wenche fra Kari Nicolaisen, Hasselgården , Jomfruland

Oppskrift hentet fra en håndskrevet kokebok fra ca 1920.

Skjær et kryss i blomkålstilken ( for å få den jevnt kokt) , kok blomkålen mør i lettsaltet vann.

Ta den opp og la den renne av seg mens dressingen lages.

Kjør sammen rømme, majones , sennep og urter til en glatt grønn saus. Smak til med salt, pepper, sitron og sukker.

Legg den kokte blomkålen på et serveringsfat, fordel over dressingen, dryss over reker, legg salat, tomat i båter og sitron i skiver rundt blomkålen på fatet.

454616