SÅR TVIL: Trond Giske mener bråket rundt Tromsø 2018 kan få konsekvenser for spørsmålet om statsgaranti.  (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)
SÅR TVIL: Trond Giske mener bråket rundt Tromsø 2018 kan få konsekvenser for spørsmålet om statsgaranti. (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)

Giske-krav kan felle Tromsø 2018

Trond Giske firer ikke på kravet om at idretten må betale sin del av OL-gildet. Det kan bety kroken på døra for Tromsø 2018.

Det brygger til OL-strid når idretten samles til sitt ledermøte denne helgen.

For Giske krever at idretten må betale sin del av gildet, noe store deler av idretten nekter.

Dermed kan det bli kroken på døra for Tromsø 2018.

Paule: - Utfordring
Med sakspapirer i kofferten-møtte idrettspresidenten i går Trond Giske. På agendaen sto blant annet Tromsø 2018 som blir et betent tema når alle idrettslederne møtes til helga

- Det er egentlig det som er utfordringen vår. For øvrig så synes jeg vi er i godt gjenge, sier idrettspresident Tove Paule.

For Giske krever at idretten må betale 22,3 prosent av OL-anleggene, men store deler av idretten godtar ikke det

- Det er umulig å bruke noen av spillemidlene som skal gå til anlegg, til OL i Tromsø, sier svømmepresident Per Rune Eknes,

- Det kan ikke bli slik som det er nå med 22,3 prosent, er meldingen fra Sven Even Maamoen, talsperson for idrettskretsene.

Giske firer ikke
Men Trond Giske nekter å fire på kravet

- Nei, det kommer ikke til å være aktuelt. dersom man ikke kan bruke en bitte liten andel over ti år av idrettsmidlene som går til anlegg, til et OL-anlegg-ja, da tror jeg ikke motivasjonen i det hele tatt er god nok til å gjennomføre et OL, sier statsråden.

Dermed blir det temperatur når idretten i helga må finne ut om de likevel er villige til å betale.

- Det er klart det blir et hett tema. Det er det vel ingen tvil om, sier Eknes.

Er svaret nei, er det fort over og ut for Tromsø 2018.