kyllingwok
kyllingwok

Kyllingwok

Her er dagens oppskrift.
En enkel og sunn rett.

Del 2 ser du her:

248203

500 - 600 g kyllingfilet
1 ts finhakket/finrevet frisk ingefær
2 fedd hvitløk
3 + 3 ss jordnøtt- eller solsikkeolje
2 - 3 skiver selleri
1 - 2 gulrøtter
ca 150 g brokkoli
2 vårløk
2 paprika
1 dl hønsekraft
2 ss søt chilisaus
1 ss lys soyasaus
1 ss østerssaus (oystersaus)
nudler eller ris til servering

Skjær kylling i tynne strimler og tørk på kjøkkenpapir.
Rens og del resten av grønnsakene i tynne strimler (brokkoli i buketter).
Varm olje til den er god og varm i en wok eller en vid stekepanne (litt mer olje i stekepannen).
Stikk en trepinne i oljen, og det skal frese rundt den når den er varm nok.
Legg i kyllingkjøttet og "røre/stek" i det i 2 - 3 minutter.
Tilsett revet ingefær og hvitløk og stek videre i ca 1 minutt.
Legg kyllingen over i et serveringsfat.
Ha mer olje i pannen og varm opp.
Legg i grønnsakene og "røre/stek" i ca 2 minutter.
Så tilsettes kraft, chilisaus, soyasaus og østerssaus.
Kok opp og la trekke til grønnsakene er knapt møre.
Tilsett kyllingkjøttet og smak til.
Serveres med nudler eller ris.

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no