Evander Holyfield2 (Foto: JOHN GURZINSKI, © msf/eh)
Evander Holyfield2 (Foto: JOHN GURZINSKI, © msf/eh)

Holyfield i pengetrøbbel

Tungvektslegenden saksøkt fra flere kanter for manglende betalingsevne.

Tidligere verdensmester Evander «The Real Deal» Holyfield (45) sliter med økonomiske problemer.

Bokselegenden som anslås å ha tjent godt over en halv milliard kroner i proffringen saksøkes i disse dager fra flere hold grunnet manglende betalingsevne.

Hus på tvangsauksjon
Det er avisen The Atlanta Journal-Constitution som i dag skriver at den tidligere verdensmesteren i både cruiservekt og tungvekt er i pengeknipe.

Ifølge avisen legges Holyfields luksushjem utenfor Atlanta ut på tvangsauksjon den 1. juli. Auksjonen skjer i regi av banken Washington Mutual Bank. Holyfields hjem sies å ha en takst på over femti millioner norske kroner.

Uoppgjort gjeld
Første tegn på at eks-mesteren var i pengetrøbbel kom i forrige uke da det ble kjent at det amerikanske investorfirmaet RCH2 tok ut søksmål mot Holyfield for å ikke ha tilbakebetalt et lån til avtalt tid.

Beløpet Holyfield skylder er i overkant av 2,8 millioner norske kroner og hadde forfall sist oktober.

Barnebidrag i millionklassen
I tillegg meldes det også at 45-åringens eks-kone har gått rettens vei for å få Holyfield til å betale utestående barnebidrag for deres ti år gamle sønn.

Holyfield ligger ifølge avisen etter for månedene mai og juni og skylder dermed en samlet sum på ca. 31 000 norske kroner.

Men det beskjedne beløpet er ifølge kilder bare toppen av isfjellet på Holyfields barnebidragspost. Bokselegenden har nemlig ti andre barn å forsørge, og enkelte anslag oppgir at de totalt elleve barnebidragene koster Holyfield hele 1.7 millioner kroner i året.

Holyfield, som har tjent stadig mindre i bokseringen i de senere årene, har så langt ikke vært villig til å gi noen kommentar rundt sin økonomiske situasjon.