vin2
vin2

Reker, fisk og vin

Vi flyttet Wenche Andersen og Christer Berens til Rådhuskaia.

Torsdag flyttet vi Wenches kjøkken til Rådhuskaia i Oslo. Med ferske reker og fersk torsk boltret hun seg i sommerværet.

Her er dagens oppskrift:
Reker med kremsaus smakt til med chili og lime

Server reker naturell eller renset.
Rekene kan også ”lunes” lett på grillen, slik at de blir lett varme, uten å bli tørrkokt.
Pakk rekene i aluminiumsfolie og legg på grillen 3-4 min.

Kremsaus med chili og lime

2 dl lett crème fraiche
2-3 ss sweet chili sauce
finrevet skall av 1 lime
½ ts finhakket frisk ingefær
1 fedd finhakket hvitløk
1 ss sitronsaft
salt, pepper
evt. litt sukker og finhakket koriander
Bland sammen og la kremsausen stå og trekke smak ca 1 time før servering.

Skinkeinnbakt torsk på grill

Skjær ben og skinnfri torsk i skiver (biffer), klem over litt sitron, legg på 1 skive tomat og evt. litt frisk urtekrydder.
Dryss over litt grovmalt pepper og evt. ørlite grann salt. Pakk torsken inn i 1-2 skiver spekeskinke. Pensle med olje og legg på grillen og stek i 1-2 min. på hver side.

Og Christer Berens koste seg også i sommervarmen. Her er Christers vintips:

vin3
vin3

Hvitvin: Reichrat Von Buhl. Riesling, Tyskland. Varenummer 20972. Kr 105

Verdicchio Castelli di Jesi, Ronchi, Italia. Varenummer 13689. Kr 95,90

Marques de Riscal Rueda, Spania. Varenummer 33468. Kr 99,90

Rosèvin: Vesevo Aglianico Rosato, Italia. Varenummer 80122. Kr. 119,90

Castello di Farnetella Toscana, Italia. Varenummer 33275. Kr 110,80

Rødvin: Penfolds Rawson's Retreat, Australia. Varenummer 11315. Kr 106,-