Helstad  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Helstad (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Nektet å la seg måle

Thorstein Helstad vil ikke avsløre hvor mange meter han løper i løpet av en kamp.

BERGEN/LERKENDAL (TV 2 Sporten): For første gang i en tippeligakamp hadde spillerne en brikke på ryggen som måler det meste av aktiviteten ute på banen.

LES: Hvor mange meter løper Iversen?

Trackingsystemet avslørte blant annet hvor mange meter spillerne løp i løpet av oppgjøret mellom Rosenborg og Brann. Systemet kan også revolusjonere kampanalyser og grafikkløsninger for TV og internett.

- Det gikk ganske bra. Hovedpoenget var å få inn den dataen vi skal ha. Det fungerte over forventning, sier en tydelig fornøyd Knut Tørum. Den tidligere Rosenborg-treneren er daglig leder i firmaet ZXY som står bak nyvinningen.

Helstad sa nei
Men like fornøyd var ikke Branns toppscorer Thorstein Helstad. Som eneste Brann-spiller nektet han å spille med brikken i trøyen.

- Jeg prøvde drakten med brikken på, og tenkte at jeg ikke kan irritere meg over det, så jeg tok den ut, sier Helstad til TV 2 Sporten.

- Var det ekkelt å ha brikken i drakten?

- I det jeg prøvde den tenkte jeg nei, dette kan jeg ikke irritere meg over, svarer Helstad - tydelig ukomfortabel om å snakke om temaet.

- Var sånn både og
Også lagkamerat Azar Karadas er skeptisk til det nye trackingsystemet. Planen er å teste ut systemet i enkeltkamper denne sesongen, og sørge for at det blir et fast innslag fra og med neste sesong i samtlige Tippeliga-kamper.

- Dette var sånn både og. Det kommer an på hvilken kamp det er. Men det er klart det i ettertid er viktig å se hvor mye vi løper, konkluderer Karadas.

Thorstein Helstad var ikke den eneste på banen som nektet å måle løpeaktiviteten. Rosenborgs Vadim Demidov og Steffen Iversen spilte også uten brikke.

Riktig å avsløre hvor mange meter fotballspillerne løper i løpet av en kamp? Si din mening i kommentarfeltet under!