Her kommer jentene ut av rettssalen. De ble arrestert på flyplassen i Cochabamba med 22,5 kilo kokain i bagasjen den 19. mai 2008.  (Foto: TV 2)
Her kommer jentene ut av rettssalen. De ble arrestert på flyplassen i Cochabamba med 22,5 kilo kokain i bagasjen den 19. mai 2008. (Foto: TV 2)

La kortene på
bordet i avhør

En av de tre norske kvinnene som ble tatt med nesten 23 kilo kokain på flyplassen i Bolivia skal ha forklart seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 18 år gamle jenta fra Lillesand skal nå ha lagt alle kortene på bordet, og fortalt om jentenes gjøremål i Bolivia etter å ha sittet i et tre timer langt politiavhør tirsdag.

Forklarte seg om reisen
Etter avhøret aksjonerte boliviansk politi mot hotellet, Cecar's Plaza, hvor de tre jentene skal ha oppholdt seg i Cochabamba før de skulle reise hjem til Norge for to uker siden. I avhøret skal 18-åringen ha forklart seg inngående om reisen til Bolivia, skriver VG.

Sammen med de to venninnene på 17 og 21 år er hun siktet for smugling av 22,5 kilo kokain. De tre ble tatt i en kontroll på flyplassen i Cochabamba den 19. mai.

I avhøret skal den 18 år gamle kvinnen fra Lillesand ha navngitt en mann som oppholdt seg på hotellet sammen med de tre venninnene før de dro til flyplassen.

Pakket klar bagene
I aksjonen mot hotellet skal politiet ha beslaglagt en blå koffert som nå skal sendes til tekniske analyser.

Jentene benekter enhver befatning med kokainen som ble funnet i Adidas-bager som lå i trillekoffertene de hadde med seg. Kokainen var skjult i bunnen av Adidas-bagene. Politiet mener at den navngitte mannen fra Santa Cruz pakket klar de elleve bagene med kokain.

Isfront mellom jentene
Ifølge VG skal de tre jentene ha tatt inn på forskjellige rom på hotellet. 21-åringen og hennes datter på to år bodde på det ene, mens 18-åringen fra Lillesand og 17-åringen fra Romerike på det andre.

- Jeg kan bekrefte at 18-åringen har forklart at jentene hadde leid to rom på hotellet. Derfor hadde hun lite kontakt med mannen som er ansvarlig for denne handlingen, sier 18-åringens advokat William Espinoza til VG .

Det skal nå være en isfront mellom 18-åringen og de to andre venninnene i San Sebastian-fengselet i Cochabamba. Hun skal nå ha blitt flyttet til et eget rom i fengselet.

Jentas far oppholder seg nå i byen og forsøker å få satt datteren fri mot en kausjon på 150.000 kroner. 18-åringen hevder fortsatt at hun ikke var klar over at det var kokain i hennes bagasje.