didrik_coucheron (Foto: TV 2)
didrik_coucheron (Foto: TV 2)

- Arrogant forsvarssjef

Presset mot forsvarssjef Sverre Diesen øker. Befalets Fellesorganisasjon mener Diesen opptrer uhørt arrogant.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag gikk ledende offiserer i Telemarkbataljonen ut mot forsvarsledelsen etter at en planlagt kontingent til Afghanistan ble halvert i forhold til den opprinnelige planen.

- Et svik mot soldatene
Et svik mot soldatene på bakken, hevdet offiserene.

- Ja vi sier det på den måten. Vi har jo trent til det som var realiteten for seks uker siden, men det er nå redusert. Det er å rive bort forutsetningene, sier major i Telemarkbataljonen Truls Kongssund til TV 2.

- Ungdommelig frustrasjon
Diesen svarte slik:

- Major Kongssund var helt enig i at dette ikke er en reduksjon i vår tilstedeværelse i Maymane. Det er en styrking. Da må jeg si at da får vi tilgi ungdommen at de blåser ut litt i ungdommelig frustrasjon, sa Diesen til TV 2 tirsdag.

- Uhørt arrogant
Men etter Diesens kommentar koker det i Forsvaret.

- Det er en stor irritasjon og i noen sammenhenger raseri over den formen for kommunikasjon som forsvarssjefen har stått for. det burde han rydde opp i. Han burde lyttet langt mer aktivt til hovedinnholdet i budskapet og ikke opptrådt så uhørt arrogant, sier Didrik Coucheron, leder i Befalets fellesorganisasjon til TV 2 Nyhetene.

- Beklager
Mandag møter forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og Sverre Diesen til høring i Stortingets forsvarskomité. Strøm-Erichsen beklager usikkerheten som har oppstått omkring Afghanistan-styrken.

- Jeg forstår at det skapes usikkerhet slik den siste dagers debatt har blitt og det beklager jeg, sier forsvarsministeren.