Eirik Bakke (t.v) og Thortein Helstad  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Eirik Bakke (t.v) og Thortein Helstad (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Helstad reddet Brann-poeng

På en dårlig Brann-dag ble superspissen redningen. Nå åpner Mjelde for nye spillerkjøp.

Rosenborg-Brann 1-1

LERKENDAL (TV 2 Sporten): I en kamp der Rosenborg dominerte fullstendig til langt inn i andre omgang, var det toppscorer Thorstein Helstad som reddet et poeng for bergenserne.

Etter 80 minutter med svak fotball fra Brann ble en pasning stusset videre til Hassan El Fakiri, som la inn til Helstad foran Rosenborgs mål. Spissen bredsidet så ballen i nettet fra tre meter.

Se målene og kampreferat øverst i saken.

Les også: Skuffet Hamrén etter uavgjort.
Les også: Bakke raser mot straffeavgjørelsen.

RBK-dominans
Rosenborg åpnet kampen forrykende og gjorde Brann til statister de første 45 minuttene.

Etter elleve minutter fikk RBK fortjent straffe da Eirik Bakke dro Steffen Iversen i trøyen. Nevnte Iversen satte straffen sikkert i mål til en fortjent ledelse.

Men etter hvilen ble Azar Karadas flyttet opp i angrep og Erik Huseklepp byttet inn. Hos Rosenborg forsvant spissparet Iversen og John Pelu ut med skader. Det gjorde hjemmelaget mer tannløse og Brann fikk komme inn i kampen igjen.

- Må vurdere nye spillerkjøp
Mons Ivar Mjelde erkjenner at Brann var langt fra i toppslag på Lerkendal.

- Det er mange frafall til kampen, det er mange slitne bein utpå der og det er varmt. Utifra forutsetningene er vi fornøyd med et poeng her i dag, sier han til TV 2 Sporten.

Han omtaler straffen som klønete gjort av Eirik Bakke.

Mjelde ser også at det skorter en del på toppformen hos sentrale spillere, og at Branns vårsesong ikke har vært god nok.

- Flere av de som var våre beste spillere i fjor har ikke klart å komme opp på samme nivå i år. Slitasjen er stor. Bakke er halv mann i dag også. det er ikke heldig å ha det slik, så vi må vurdere om vi skal hente inn nye koster, sier treneren.

- Dette holder ikke verken til å hevde seg i serien eller til å kvalifisere oss for Champions League. Stallen må styrkes, utdyper han overfor Nettavisen.

Se hele intervjuet med Mjelde her:

245503

Thorstein Helstad, som nå har scoret i fire kamper på rad, og står med åtte mål totalt, var heller ikke fornøyd med kampen.

- Vi kan smile over resultatet til slutt. Vi fikk en positivt avslutning og karret til oss et poeng, sier han.

Se hele intervjuet med Helstad her:

245510