gazpacho
gazpacho

Gazpacho med marinert scampi

En sval og forfriskende suppe som skal serveres avkjølt.

ca 300 g flådde tomater

1-2 paprika rød, grønn, gul

2-3 sjalottløk

1 slangeagurk

½ - 1 rød chili

1-2 fedd hvitløk

1 1/2 ts salt

en ”neve” frisk basilikum

2-3 dl grønnsaksbuljong

1 dl olivenolje

litt hvitvin ev tørr vermouth og grønnsak buljong til passe konsistens

2-3 ts balsamicoeddik eller vineddik

Salt og pepper

Rens og del grønnsaker i biter. Fjern frø og hinner fra paprika og chili. Ha alle grønnsakene i en arbeidsbolle. Salt dem og la dem stå et par timer og safte seg.

Ha grønnsakene, basilikum og litt av kraften i en hurtigmikser/foodprocessor og kjør/mos til en glatt masse eller bruk en stavmikser. Spe suppen med grønnsakbuljong og ev tørr hvitvin til ønsket tykkelse.

La gjerne suppen stå kaldt og godgjøre seg et par timer før servering.

Før servering - smak til med olje, eddik, salt og pepper.

Server med stekte scampi.

En bolle med ristede brødterninger kan serveres ved siden av for de som ønsker det.

Brødkrutonger

Skjær daggammel brød i terninger og stek i litt olje og hvitløk. Legg over på kjøkkenpapir og avkjøl.

Marinerte stekte scampi

Beregn 2-4 scampi pr person

2 scampi om suppen serveres til forrett, evt et par ekstra om suppen serveres til en lett lunsj.

Mariner scampi i 1 dl olivenolje, 2 fedd grovhakket hvitløk, 1 ss soyasaus, 1 ½ ss søt chilisaus, ½ ts finhakket frisk ingefær.

Bland sammen marinaden, legg i scampi, sett kaldt 5-7 timer. Stek raskt i varm panne til de skifter farge (fra grå til rosa).

Træ på sataypinner/ grillpinner av tre og legg over glasset / koppen som suppen serveres i.

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no