Amerikansk drama fra 2003. Kate Winslet og  Kevin Spacey
Amerikansk drama fra 2003. Kate Winslet og Kevin Spacey

Møte med en dødsdømt

David Gale har sittet på dødscelle i seks år. Han skal dø om fire dager. Så får journalisten Bitsey Bloom intervjue ham.

I Texas henrettes det hvert år like mange som i resten av Amerikas stater, som også tillater dødsstraff. En av dem som står for tur er David Gale. Fire dager før dommen hans skal fullbyrdes, gir han sitt eneste intervju til den ambisiøse journalisten Bitsey Bloom. Et stykke ut i samtalen oppdager hun at noe ikke stemmer.

Voldtekt og mord

David Gale var tidligere en populær og avholdt universitetsprofessor. Etter seks år på dødscelle, er han nå en av Texas mest profilerte dødsstraffmotstandere. Tiltalen mot ham inneholder voldtekt og mord på en kvinne som også var aktiv i kampen mot "ufrivillig dødshjelp". For disse gjerningene skal han selv bøte med livet. 

Skyldig?


Av en eller annen grunn har ikke Gale tidligere latt seg intervjue, men han gir altså nå Bitsey Bloom adgang. Hun er kjent for aldri å røpe sine kilder. Den unge journalisten vet ikke om Gale er skyldig eller ikke, men blir mer og mer tvilende til tiltalen ettersom hun tilegner seg informasjon. Finnes det nok bevis for å eventuelt bevise hans uskyld? 


Se filmen "Historien om David Gale" på  TV 2 Zebra torsdag 5. juni kl. 22:55.