hillary_clinton_crop (Foto: AFP/SCANPIX)
hillary_clinton_crop (Foto: AFP/SCANPIX)

Benekter at Hillary trekker seg

Hillary kommer ikke til å trekke seg, sier valgkampsjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valgkampsjef Terry McAuliffe avviser ryktene om at Hillary Clinton vil gi opp kampen mot Obama.

Tidligere i kveld meldte nyhetsbyrået AP at Hillary Clinton ville trekke seg etter nominasjonsvalget i natt. Hun skulle i følge kilder fra henne egen stab holde en avskjedstale under valgvaken i New York, og innse at Obama kommer til å bli demokratenes presidentkandidat.

Umiddelbart etter at ryktet spredte seg, uttalte personer fra Clinton-leiren at dette er feil, og at Hillary er klar for å kjøre løpet ut.

TV 2-repporter i USA, Øyvind Brigg sier følgende til TV 2 Nyhetskanalen i kveld:

- Jeg tror lærdommen må bli at vi skal heller stole på at Hillary Clinton er en som ikke gir seg før alt er over, enn å stole på AP.

Det kjempes kun om 31 delegater under nattens valg i Montana og South Dakota. Obama mangler 41 delegater for å oppnå simpelt flertall og det står dermed ikke nok delegater på spill for å avgjøre nominasjonskampen i natt.

Superdelegatene avgjør
Obama har foreløpig støtte fra 331 superdelegater, mens 292 støtter Hillary. Det er 825 superdelegater tilsammen, og 202 av dem har fremdeles ikke tatt et offisielt standpunkt. Alt ser ut til at flere av disse vil flokke seg rundt Obama etter nattens valg.

1953680

I praksis avgjort
Etter nominasjonsvalget i Puerto Rico i forrige uke, uttalte skribent og USA-ekspert Jan Arild Snoen til TV 2 Nyhetskanalen at Obama er så tett opp mot å vinne, at nominasjonskampen i praksis er avgjort.

- Obama trenger drøyt 30 delegater til. Og den eneste spenningen i forhold til valget natt til onsdag er om han allerede har dem klare på forhånd. Slik at han tar dem frem, og sier at disse støtter meg, så nå er jeg over og så har jeg vunnet, sier han.

Les også: Dystre utsikter for Hillary