MORMOR (Foto: TV 2)
MORMOR (Foto: TV 2)

- Lykkelig gjensyn med barnebarn

Mormoren til toåringen som sammen med sin mor ble fengslet i Bolivia er på plass for hente barnet hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jentas mormor var overlykkelig over å se barnebarnet sitt igjen, sier ambassadesekretær i Buenos Aires Kjell Olav Haugen til TV 2.

Ingen returdato
Den norske ambassaden i Buenos Aires i Argentina har sendt folk til Bolivia for å bistå. Det jobbes med å få mormoren og barnet hjem, men det er ennå ikke satt noen returdato for den to år gamle jenten og hennes mormor.

Toåringen var med sin 21 år gamle mor til Bolivia da 21-åringen ble arrestert og mistenkt for smugling av store mengder kokain. Hun ble tatt sammen med to andre norske jenter på 17 og 18 år.

Jentene som sitter fengslet i Bolivia skal snart gi sine offisielle politiavhør. De er sikre på at de blir frikjent. TV 2 fikk komme inn og møte de tre i fengselet. De er mistenkt for forsøk på å smugle 22,5 kilo kokain, og hevder at de er uskyldig.

- 70 prosent av alt som står om oss i avisene er bare sprøyt, sier tre av jentene til TV 2 Nyhetene.

Trives i fellesrom
De har hele tiden hevdet sin uskyld. Men på direkte spørsmål kan de heller ikke kommentere hvordan de kunne bære med seg over 20 kilo ekstra baggasje uten å merke det.

Jentene tilbringer dagene i det overfylte fengselet. Institusjonen minner mer om en nedslitt kafe med plastbord og -stoler. Da TV 2 snakket med dem var de plassert i fellesrommet sammen med medfanger, men dette var de fornøyd med.

- Det er bedre å sitte her sammen med de andre enn å være innelåst på rommene våre, sier jentene.

Søndag sa jusekspert og advokat Norma Piérola de Gutierres til TV 2 Nyhetene at jentene ikke ville bli varetektsfengslet dersom de kunne dokumentere jobb og bosted i Bolivia. Dette synes de er svært urettferdig, og de vil prøve å skaffe seg de nødvendige dokumentene for å bli løslatt.

Om kort tid skal de norske jentene begynne sine forklaringer for politiet i Bolivia. 18-åringen skal i avhør onsdag.