Veteranbil (Foto: Norsk Veteranvogn Klubb)
Veteranbil (Foto: Norsk Veteranvogn Klubb)

Gamle biler og tøffe damer

Veteranbiler er slett ikke reservert kun for menn, i morgen får du møte noen grepa kvinnfolk som kan alt om gamle biler.

7.-8. juni går Dameløpet 2008 av stabelen. Dette er et løp der kun kvinner er sjåfører og bilene må være over 30 år gamle. Gutter må gjerne bli med, men da kun som kartlesere.

I God morgen Norge i morgen får du møte fire tøffe damer med noen flotte veteranbiler. Blant andre kommer Grete Keyser som er leder i damegruppen Norsk Veteranvogn Klubb. En klubb med medlemmer fra 18-70 år.

Se God morgen Norge onsdag klokken 8:15.

ModelTFord
ModelTFord

I Dameløpet er det ca.16 veteranbiler fra hele landet som deltar. Det er i alt 50 mennesker som drar på tur og det er allt fra T-ford biler til Cadillacer som er med.

Turen går mellom Hadeland og Valdres: fjord og fjell, kultur og tradisjon. Deltageravgiften, som inkluderer lunsj lørdag og søndag, middag, overnatting og frokost, museumsbesøk m/kaffeservering samt deltageravgift, er kr. 1.250,- pr. pers.
Underveis i løpet blir det både praktiske og teoretiske oppgaver som må løses og til slutt en vinner som kommer først i mål.
Den eldste bilen som skal være med på løpet er T-forden fra 1920-årene.