Her kommer jentene ut av rettssalen. De ble arrestert på flyplassen i Cochabamba med 22,5 kilo kokain i bagasjen den 19. mai 2008.  (Foto: TV 2)
Her kommer jentene ut av rettssalen. De ble arrestert på flyplassen i Cochabamba med 22,5 kilo kokain i bagasjen den 19. mai 2008. (Foto: TV 2)

21-åringen vil ha ny advokat

21-åringen som er siktet for forsøk på smugling av 22,5 kilo kokain i Bolivia vil ikke lenger ha advokaten som forsvarer henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg skal bytte advokat så raskt det lar seg gjøre, sier hun til VG Nett mandag kveld.

Misfornøyd
Den 21 år gamle småbarnsmoren sitter fengslet sammen med to venninner i San Sebastian-fengselet i Cochabamba i Bolivia.

Ifølge VG Nett skal hun være misfornøyd med måten forsvareren håndterte rettsmøtet på fredag. Det var 21. mai at meldingen om arrestasjonen av de tre norske jentene blir kjent.

Brudd på menneskerettighetene
Hun skal allerede være i gang med å bytte ut advokaten Dr. Williams Espinoza Cassia som til nå har representert henne. Nå skal hun i stedet ha valgt ut en advokat som også tidligere har forsvart utenlandske borgere som har vært narkosiktet i Bolivia.

KVINNEFENGSEL: De tre norske kvinnene sitter i dette fengselet i Cochabamba i Bolivia. (Foto: Boris Hegel)
KVINNEFENGSEL: De tre norske kvinnene sitter i dette fengselet i Cochabamba i Bolivia. (Foto: Boris Hegel)
Advokaten til de to yngste jentene på henholdsvis 17 og 18 år, sa i retten at de var for unge til å sitte i fengsel. Han gikk så langt som å hevde at dette var brudd på menneskerettighetene. Dommeren svarte de var gamle nok siden de er over 16 år.

22 kilo kokain
Det var mandag i 14-tiden (lokal tid) at de norske kvinnene ble pågrepet på flyplassen i den bolivianske byen Cochabamba. Den ene kvinnen hadde med seg sitt to år gamle barn da reisefølget ble stoppet i en rutinekontroll på flyplassen. Kvinnene, som trolig var på vei til Norge, hadde med seg 22 kilo kokain i kofferten.

20 kilo regnes å ha en gateverdi i Norge på opptil 20 millioner kroner.

ny_kart_bolivia
ny_kart_bolivia