Atle Brynestad. (Foto: Scanpix)
Atle Brynestad. (Foto: Scanpix)

Brynestad gir seg i Lyn

Nå er det endelig avklart. Lyn må finne en ny investor.

Spekulasjonene rundt Brynestads fremtid i Lyn har vart lenge. Nå er det avklart at han enten trekker seg helt ut eller reduserer eierandelen kraftig.

Hvem er rett mann for Lyn? Si din mening nederst på siden.

- Vi har fått beskjed i dag fra CG Holding (Brynestads selskap, journ.anm.) at de sier opp samarbeidsavtalen med FC Lyn Oslo, sier Erik Riste, styreleder i FC Lyn Oslo til TV 2 Sporten.

Se intervju med Rise øverst i saken.

Han ser ikke på dette som dramatisk og venter å ha på plass nye investorer i løpet av noen uker.

- Vi har ikke fått noen begrunnelse fra Brynestad. Det er trist at han nå enten reduserer eierandelen eller trekker seg helt ut. Vi er veldig takknemlig for det han har gjort for Lyn, sier Riste.

Liverød er klar
Fotballrådgiver Terje Liverød, i kompaniskap med tidligere storspiller Matias Almeyda, står klar til å tre inn på eiersiden.

- Lyn er en interessant klubb. Vi får sette oss ned med Lyn og se hva vi blir enige om. Jeg forstår at de også har fått positive tilbakemeldinger fra andre investorer, sier Liverød til TV 2 Sporten.

For Lyn er det viktig å få avklart hvem som skal betale regningene. 13 av spillerne har kontrakter som går ut etter sesongen. Ingen av disse er blitt fornyet på grunn av usikkerheten rundt Brynestad.

Klubben har allerede sondert markedet etter nye investorer. Brynestad kjøpte Lyn for én krone i 1999 og skal ifølge VG ha brukt 66 millioner kroner på klubben.

Terje Liverød  (Foto: Bjerkmann, Steinar Johan/SCANPIX)
Terje Liverød (Foto: Bjerkmann, Steinar Johan/SCANPIX)