imsdal
imsdal

Helsefarlig for de minste

Imsdal-vann med banan- og jordbærsmak kan være skadelig for de minste, men barnedrikken finnes fortsatt i butikkene.

Ringnes stopper nå produksjonen av barnedrikken, fordi Imsdal-vann med banan- og jordbærsmak inneholder konserveringsmiddelet benzosyre, melder NRK.

Kan reduserere veksten
Benzosyre kan være skadelig for de aller minste. Rådet fra Mattilsynet er derfor at barn under tre år ikke skal få i seg dette stoffet i det hele tatt.

- Man er bekymret for at veldig høye nivåer av benzosyre kan føre til redusert vekst hos barn, sier rådgiver Cécile Blom i Mattilsynet til TV 2 hjelper deg.

Stoppet produksjonen
Ringnes har nå derfor stoppet produksjonen av barnedrikkene, men velger likevel å selge ut de flaskene som allerede er i butikkene.

- I og med at dette er et produkt som ikke er helsefarlig, og det er i tråd med de anbefalinger og retningslinjer som vi følger, så ser vi ikke noen grunn til å trekke produktet fra markedet, sier produktutvikler Martin Kjekshus i Ringnes til NRK.

Ikke for de minste
Imsdal-vann med banan- og jordbærsmak er ikke rettet direkte mot barn under tre år. Ingen produkter for de minste barna skal nemlig inneholde noen tilsetningsstoffer. For barn over tre år er det derimot lov å tilsette stoffer som Benzosyre. Dette stoffet er et vanlig konserveringsmiddel som finnes i blant annet leverpostei og ketchup.