Jose Mourinho
Jose Mourinho

Mourinho endelig Inter-klar

'The Special One' inntar Italia neste sesong.

Etter uker med spekulasjoner er José Mourinho endelig avduket som ny trener for italienske Inter.

Roberto Mancini, som trente Inter til seriemesterskapet i Serie A denne sesongen, fikk fyken under kontroversielle omstendigheter før helgen. Da var det kun 11 dager siden italieneren ledet klubben til sitt tredje strake Serie A-gull.

Treårskontrakt
Portugisiske Mourinho (45) ble sparket fra Chelsea i september i fjor og har ventet på anledningen til å ta over en ny storklubb siden.

45-åringen har signert en treårskontrakt med Inter og skal nå sørge for at den milanesiske storklubben tar sitt fjerde seriemesterskap på rad neste sesong.

- F.C. Internazionale kan stolt bekrefte ankomsten til José Mourinho, heter det i en uttalelse på Inters hjemmesider.

- Den portugisiske treneren har nå signert på en treårskontrakt og vil jobbe sammen med Rui Farias, Silvino og Andrei Villas Boas. Assistenttrener vil bli Giuseppe Baresi, heter det videre.

Ifølge italienske medier vil Mourinho totalt tjene rundt 85 millioner kroner i året i Serie A-klubben.

Hvem blir kjøpt?
Spekulasjonene om hvilke spillere Mourinho vil hente til Inter har pågått i ukevis. Didier Drogba, Frank Lampard og Deco er bare noen av flere titalls spillere tabloidene hevder Mourinho har på sin ønskeliste.

Gazzetto Dello Sport skrev på søndag at portugiseren samtidig har ytret et ønske om å selge Inter-helten Zlatan Ibrahimovic. Han ønsker nemlig å bygge opp sitt eget lag, og det er spekulert i om Patrick Vieira også havner på transferlisten under den nye manageren.

Inters president Massimo Mortatti var imidlertid lynraskt ute med å benekte at klubben går med planer om et Zlatan-salg. Vieiras fremtid er fremdeles uviss.

Vil vinne Mesterligaen
José Mourinho blir av mange sett på som en av verdens beste managere og ledet Chelsea til seriegull i 2005 og 2006, men maktet aldri å kapre trofeét den engelske storklubben har lenget etter: Seier i Mesterligafinalen.

I Inter blir trolig dermed Mourinhos hovedmål Mesterliga-suksess den kommende sesongen.

Mourinho ble på nyåret tilbudt jobben som landslagssjef for England, men takket nei. Jobben gikk senere til Fabio Capello.

Er Mourinho rett mann for Inter? Diskuter med andre fotballinteresserte lesere i kommentarfeltet under!