Terje Hauge  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Terje Hauge (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

- Kan få konsekvenser for Hauge

Dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund (NFF) kan ikke svare på om Terje Hauge får dømme i neste Tippeliga-runde.

Terje Hauge ble lurt av Rosenborgs John Pelu på stillingen 0-0 i søndagens oppgjør mot Viking. Etter kampen innrømmet Terje Hauge at Pelu aldri skulle hatt straffe - men heller fått en advarsel for filming.

Viking-trener Uwe Rösler krevde Hauge fjernet på grunn av feilen.

- Alle på stadion så at han filmet. Det var ingen rundt ham. Det er tid for Rune Pedersen å gjøre noe. Jeg håper han har baller til å gjøre noe, men jeg tror det ikke. Denne dommeren kostet oss poeng mot Vålerenga og gjør det igjen, sa Uwe Rösler til TV 2 Sporten.

Og nå innrømmer dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund (NFF) at Hauges innsats vil bli evaluert. Han kan ikke garanterte at FIFA-dommeren får delta i den neste Tippeliga-runden.

- Terje har innrømmet at han ikke overholdt regelverket. Vi skal ha et møte senere i dag der vi går gjennom serierundene. Der kan Terje Hauges avgjørelse bli et tema, bekrefter Pedersen overfor TV 2 Sporten.

- Er ikke hårsår
- Hva synes du om Rösler uttalelser etter kampen?

- Vi liker det selvsagt ikke. Men samtidig skal vi ikke være så hårsår at vi ikke har forståelse for at de som så kampen i går skjønner at Rösler har et poeng, svarer dommersjefen.

- Får Terje Hauge dømme i neste serierunde?

- Det kan vi ikke si noe om foreløpig. Vi skal evaluere kampen på grunnlag av det observatørene og lignende har sett. Så kan vi se på hvilke tilpasninger vi kan gjøre med tanke på endringer. Vi har allerede tatt en prat med Terje Hauge, så får vi se hva som skjer, mener Pedersen.

Se Pelus filming i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

244986

- Kan ikke høre på trenerne
- Påvirker uttalelser som Rösler kom med på søndag avgjørelsen?

- La meg si det sånn: Vi respekterer at en trener i enkeltkamper har sitt synspunkt på avgjørelser. Men det påvirker overhodet ikke hvordan vi håndterer slike saker på. Vi kan ikke gå rundt til de enkelte trenerne å ha en avstemning for å høre hvilke dommere de vil ha med videre eller ikke, slår Rune Pedersen fast.

En avgjørelse på om Terje Hauge får dømme i neste serierunde vil bli klart når oppsettet for den tiende serierunden blir klart senere mandag.

Hør Röslers tordentale i videovinduet under:

245009