Aafk (Foto: Svein Ove Ekornesvåg , © jk )
Aafk (Foto: Svein Ove Ekornesvåg , © jk )
Fredrik Nordkvelle (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Fredrik Nordkvelle (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Benjamin Kibebe (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Benjamin Kibebe (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Tor Hogne Aarøy (Foto: Larsen, Håkon Mosvold , © LOCH )
Tor Hogne Aarøy (Foto: Larsen, Håkon Mosvold , © LOCH )

Aalesund kontret inn vinnermålet

Lasse Olsen med mål og målgivende mot gamlekubben

Se og følg AAFK - Strømsgodset direkte i TV 2 Sportens livesenter kl. 18.00

Se Orry Larsens 3-1 scoring her (artikkelen fortsetter under):: 244990

Til slutt kunne hjemmelaget Aalesund juble for 3 poeng. Peter Orry Larsen spikret seieren med sitt første tippeligamål tre minutter på overtid.

Se Olsens 2-1scoring her (artikkelen fortsetter under): 244982

Etter kun 3 minutter på banen dukket Lasse Olsen opp inne i 16-meteren og sendte Aalesund tilbake i ledelsen med 2-1. Etter ledermålet har det vært ampert og tilløp til håndgemeng, to gule kort har blitt delt ut.

Se Olsens scoring her (artikkelen fortsetter under): 244982

Ronny Deila og Strømsgodset fikk umiddelbart betaling for sin offensive satsing. Fredrik Nordkvelle løp med ballen fra midtbanen og banket ballen i krysset fra 20 meter.

Se Nordkvelles 1-1 scoring her (artikkelen fortsetter under): 244977

Godset fortsetter å trille ball og dominerer midtbanen etter hvilen, men møter en oransje forsvarsmur og makter ikke å produsere de store sjansene.

La om til 3 mann bak

I håp om å legge mer press på hjemmelaget la Godset om til en 3-4-3-formasjon, det betalte seg nesten umiddelbart.

- Vi legger om til 3 bak og setter innpå en ekstra spiss for å få mer trøkk fremover, sier assistenttrener Ødegaard til TV 2.

AAFK-ledelse til pause

Godset-assistent Thomas André Ødegaard var brukbart fornøyd med 1. omgangen til tross for at laget hans ligger under til pause.
- Vi kjører kampen og produserer masse sjanser, vi skal fortsette spillet vårt, men vi må stramme opp litt på dødball i mot, sier Ødegaards til TV 2 i pausen.

Aalesund-trener Søren Åkeby er bare mellomfornøyd etter en variabel 1. omgang fra hjemmelaget.
- Vi må endre noen saker med spillet vårt. Godset har vært gode og pasningssikre, mens vi har slått for mye langt. Vi må ha bedre bevegelse, analyserer den sindige svensken.

Etter Aalesunds tidlige ledermål koblet Strømsgodset grepet om kampen. Drammenserne styrte banespillet og vant duellene i 1. divisjon, likevel klarte de ikke å skape de helt store sjansene før Fredrik Nordkvelle headet like over fra god posisjon i det 38. minutt. Aalesunds skadeproblemer ser ut til å fortsette, ettersom Denis Selimovic måtte forlate banen etter 27 minutter.

Se Nordkvelles sjanse her (artikkelen fortsetter under): 244968
Strømsgodset kom best i gang på Color Line Stadion og hadde to store sjanser tidlig i kampen, men AAFK svarte på presset og tok ledelsen 1-0 ved Benjamin Kibebe som stanget inn et hjørnespark fra Jonathan Parr etter 5 minutter.

Se 1-0-målet her:

244959

Se TV2's intervju med Søren Åkeby før kampen her (artikkelen fortsetter under): 244949

Aalesundtrener Søren Åkeby har hatt mye å tenke på foran kveldens kamp mot Strømsgodset. I løpet av uken har hele 10 spillere stått over treninger som følge av skader eller sykdom. I tillegg soner Erlend Holm karantene, mens forsvarsspilleren Gustave Bahoken blitt løst fra kontrakten med klubben.

Ikke optimal oppladning
Det var lenge knyttet usikkerhet rundt om Tor Hogne Aarøy, Alexander Mathiesen og Johan Arneng skulle bli klar til kampen, men de er friskmeldte og spiller trolig fra start.

Søren Åkeby innrømmer at AAFK ikke har hatt en optimal oppladning til kveldens kamp.

– Dette påvirker trenersituasjonen ved at vi ikke får jobbet med øvelser vi ellers hadde gjort, som å jobbe med forsvarsspill og spille elleve mot elleve. Men vi får ta inn litt yngre spillere på treningene slik at vi får jobbet med lagorganisering på stor bane, sier Åkeby til Sunnmørsposten.

Skadeproblemene åpner trolig for at Lasse Olsen får spille fra start mot sine gamle lagkamerater fra Drammen.

Ohr i form

Se TV2's intervju med Ronny Deila før kampen her (artikkelen fortsetter under): 244948
For drammenserne er mannskapssituasjonen langt bedre og trener Ronny Deila kan med unntak av midtbanemannen Komlan Amewou (landslagsoppdrag), mønstre de samme spillerne som slo Fredrikstad hjemme forrige søndag. Deila må imidlertid klare seg uten veteranen André Bergdølmo som fortsatt sliter med en leggskade.

Etter en variabel sesongstart viste Godset-ving Stian Ohr seg frem og ble matchvinner i 1-0-seieren over Fredrikstad i forrige serierunde. Romsdalingen blir trolig en viktig brikke i kampen mot Aalesund.

Trener Ronny Deila tror på god fotball og seier mot de oransjekledde på Color Line Stadion.

- Vi har gode følelser fra å være i Aalesund, vi har spilt god fotball der, men har hatt marginene mot oss, men jeg har tro på muligheter til å få et godt resultat der oppe, sier Deila til Drammens Tidende.