VRAKET: Eirik Bakke er vraket mot La Coruna  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
VRAKET: Eirik Bakke er vraket mot La Coruna (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Bakke kan gå gratis

Kan gå kostnadsfritt fra Brann ved valg av kunstgress.

Se Brann - Molde i TV 2 Sportens livesenter lørdag fra kl. 19

Eirik Bakkes nye kontrakt med Brann tok kunstgressdebatten til nye høyder fredag.

Kan gå gratis
Sogningen forlenget ut 2010, men fikk forhandlet inn en klausul som ifølge Bergens Tidende gjør at kapteinen kan si opp kontrakten og forlate klubben gratis hvis naturgress vrakes når styret tar sin endelige beslutning i august.

Det kan bostavelig talt skape krøll for klubben senere i høst.

- Det betyr ikke at Eirik vender ryggen til oss dermed det blir kunstgress, men det er riktig at han har muligheten til å vurdere avtalen på nytt dermed vi legger kunstgress, sier sportssjef Roald Bruun-Hanssen til avisen.

Og svarer bekreftende «ja» på spørsmål om Bakke med det kan si opp kontrakten med Brann. I så fall kan han forlate bergenserne gratis som Bosman-spiller etter denne sesongen, når den opprinnelige kontrakten utløper.

- Trives ikke
Overfor TV 2 Sporten oppgir Bruun-Hanssen følgende grunn for at kravet om en klausul er imøtekommet av klubben.

- Hvis det blir kunstgress, skal han få tenke seg nøye om siden kroppen hans ikke trives så godt der. Og han skal få være med i den gruppen som skal få vurdere hvilket kunstgress det blir, sier sportssjefen.

Se Brann kommentere klausulen her (saken fortsetter under):

244833

Og går dermed langt i å love Bakke et tilfredsstillende underlag, mot at han ikke benytter seg av nødutgangen.

- Gentlemans agreement
Overfor TV 2 Sporten nekter Bruun-Hanssen å spekulere i hvilken lønn spilleren innkasserer med sin nye avtale. Den gamle var verdt rundt 3,5 millioner i året.

Til Bergens Tidende vedgår sportssjefen imidlertid at Bakke fortsatt har stor tro på å bli solgt til utlandet, noe klubben har lagt til rette for.

- Vi har hele tiden hatt en gentlemans agreement med Eirik om at dersom det kommer det tilbud som er fotballmessig mer interessant enn Brann, så skal vi være samarbeidsorienterte rundt det, bekrefter Bruun-Hanssen.

Se TV 2 Sportens promo før kveldens kamp her:

244838