Ruud van Nistelrooy (Foto: JERRY LAMPEN/REUTERS)
Ruud van Nistelrooy (Foto: JERRY LAMPEN/REUTERS)

VM-helt tipper oransje

Sir Geoff Hurst holder med Nederland i årets EM.

Se vår nye EM-portal her!

Den engelske avisen The Guardian har i artikkelserie gitt en rekke kjente - og mindre kjente - personer anledningen til å argumentere for hvilket lag de holder med i årets EM.

Bakgrunnen er naturlig nok fordi deres egne «Three Lions» må følge mesterskapet fra sofaen denne sommeren.

Englands VM-helt fra 1966, Sir Geoff Hurst, innrømmer at hans hjerte banker oransje for Nederland i år.

Sjekk ut TV 2 Sportens EURO 2008 tippekonkurranse her

Dette er Hursts fem punkter på hvorfor:

1. «Nederlands måte å spille på beundres over hele verden. Jeg liker deres fotballfilosofi, og det tror jeg også mange andre fotballfans i verden gjør. Alt handler om teknikk og fantasifullt spill.»

2. «Flere av Nederlands mest talentfulle spillere er basert i Premier League. Spillere som Dirk Kuyt, Ryan Babel, Robin van Persie og Edwin van der Sar skal alle vise kunster i Sveits og Østerrike.»

3. «Tulipaner er synonymt med Nederland, og de minner meg alltid om en morsom historie som min kone og hennes venninne opplevde. For noen år siden bestemte de seg for å reise til Nederland for å se alle tulipanene, men da de kom frem fra alle blomstene kuttet av. Det måtte se på tusenvis av grønne stilker i to dager.»

4. «Alle snakker om Pelé og Diego Maradona som de beste spillere noensinne, men da jeg spilte var Johan Cruyff helt der oppe. Jeg spilte mot han en gang for England, og han var så rask og hadde evnen til å finte seg vekk med imponerende fart. Nederland har vært velsignet med mange gode spillere gjennom historien, men Cruyff er den beste.»

5. «Nederland har bidratt til mye innen fotball, men har aldri klart å vinne de mesterskapene de skulle ha. De spilte VM-finale i 1974 og 1978 - og vant EM i 1988 - men det skulle ha vært mange flere pokaler. Det ville vært flott å se en ekte fotballnasjon gå til topp i året EM.»

ARRESTERT: Bobby Moore ble arrestert for å ha stjålet et smykke i Colombia før VM i 1970. Episoden førte til diplomatisk krøll mellom England og Colombia. (Foto: STAFF/AFP)
ARRESTERT: Bobby Moore ble arrestert for å ha stjålet et smykke i Colombia før VM i 1970. Episoden førte til diplomatisk krøll mellom England og Colombia. (Foto: STAFF/AFP)