Jon Bertelsen med konene Annika og Suzanne (Foto: Camilla Helena Wernersen/NRK)
Jon Bertelsen med konene Annika og Suzanne (Foto: Camilla Helena Wernersen/NRK)

Jon har to koner

Kjærligheten kommer i mange former.

Mandag var Jon Bertelsen og hans 2 koner på besøk. Og de tre vi møtte på mandag lever kanskje et av de mest utradisjonelle kjærlighetsforhold. Jon er gift med Annika, men han er også gift med Suzanne. Mange menns villeste drøm - en mann med 2 vakre kvinner.

Se innslaget fra mandagens sending

I 2000 giftet Jon og Annika seg i Frogner kirke.
5. januar i år "giftet " Jon seg igjen, selvom han fortsatt var gift og levde sammen med Annika. Denne gangen var den utkårede Annikas venninne Suzanne. De giftet seg i en privat sermoni på Litthuset i Oslo, og Annika var "forlover".

Suzanne og Annika Bertelsen (Foto: Sven-Erik Røed)
Suzanne og Annika Bertelsen (Foto: Sven-Erik Røed)

Jon Bertelsen, Annika og Suzanne kjøpte hus i Drammen i november i fjor. Sammen har de bygd opp konjakkimperiet Bertelsen Cognac, som til neste år har 10-årsjubileum og som i fjor solgte 100.000 flasker med edle dråper.

Jon giftet seg med Annika for åtte år siden. Da hadde de allerede vært sammen i ti år.

For ett år siden tok ekteskapet en ny vending, da Annikas venninne Suzanne kom på besøk fra Senja, hvor ekteparet også vokste opp.

Suzanne og Jon forelsket seg rett foran øynene på Annika, men det syntes hun bare var vakkert.

Ifølge Suzanne snakket de to med Annika helt fra begynnelsen av. Hadde ikke Annika godtatt det så hadde ikke forholdet utviklet seg videre, mener Suzanne.

Familie og venner har reagert veldig forskjellig på forholdet.


Noen godtar det uforbeholdent, mens andre fortsatt synes det er litt rart.

Seremoni
Siden bigamiekteskap ikke er lov, kan ikke Suzanne og Jon gifte seg. Så for å fullbyrde forholdet holdt de en seremoni og fest tidligere i år.
I tillegg hadde de en bryllupslignende seremoni i et lokale i Oslo. Annika var "forlover" og gledet seg like mye på den store dagen som hovedgjestene.

Jon Bertelsen er ofte referert til som konjakkongen. Han er importør av konjakk og eier av det norske "The House of Cognac".

På spørsmål om hvorfor de står fram med denne historien svarer de:

- Det er definitivt ikke et PR-stunt. Vi har levd etter prinsippet om at vi skal være åpne og ærlige, også med vår omgangskrets. Dette har selvsagt medført at det før eller siden måtte nå media. Når vi så ble kontaktet av media fant vi det naturlig å fortelle hvordan det egentlig er i stedet for at media skal basere sine historier på rykter og unyanserte fremstillinger, forklarer Annika.