Du kan redde liv

Mandag ble verdensrekord Hjerte- og lungeredning satt på Vallhall, og Waschera var der. Les dette!

Trykk "Se video i vinduet over" for å se hvordan det gikk da Kjetil og Tobias tok turen til Vallhall!

Elever fra Oslo, Akershus, Østfold og Buskerud var med på å sette Guinness verdensrekord i samtidig opplæring i hjerte-lungeredning på mandag. Til sammen 3692 elever gjennomførte opplæringen i regi av Norsk Luftambulanse på Vallhall i Oslo.

- Trettenåringer er de beste ambassadørene for hjerte- og lunge-redning, kunne Marte Ramborg, Informasjonssjef i Norsk Luftambulanse fortelle.

- De har lært dette på skolen, og lærer det videre til sine foreldre og søsken, mye bedre enn vi ha kunne gjort!

Spenningen var stor da Kjartan og Kjetil leste opp resultatet, og jubelen sto i taket da det ble klart at den gamle rekorden fra Tai Pei County var slått med en god margin på 443 personer.

Wascheras Helt Ærlig-gutter, Tobias og Kjetil, var tilstede og blant de 3692 registrerte deltagerne, og til tross for litt knoting med dukkene som ble brukt til opplæringen, kom de seg i havn innen forsøket var i gang, og var stolte verdensrekordinnehavere da resultatet ble annonsert. Innslaget ser du på Waschera i dag!

Hjerte- og Lungeredning er ingen spøk, og kan være det som utgjør forskjellen mellom liv og død i et utall situasjoner. På hjemmesidene til Norsk Luftambulanse finner du grundig opplæring i hvordan dette gjøres både på barn og voksne.

Klikk deg inn NÅ!