Frokost.

Frisk frukt, yoghurt, havregrøt og omelett .

Frisk fruktfrokost med yoghurt og nøtter.

Rens og del frukt/bær i biter og legg i porsjonsglass. Hell over litt yoghurt ” Ringle ” litt honning over og avslutt med grovhakkede valnøtter .

Valnøtter kan byttes ut med for eksempel havregryn eller frokostblanding.

Tips: legg valnøtter i en varm tørr stekepanne og rist dem lett, til de blir lett gylne. Lag gjerne en større porsjon, avkjøl og oppbevar på glass elle i en boks.

Vanilje yoghurt med honning, havre og bær.

Vaniljeyoghurt , vaniljekesam eller cottage cheese,

hakkede nøtter tilsatt müsliblanding eller knust havrekjeks

flytende honning

bær eller frukt i små biter

Anrett lagvis i server i serveringsbolle eller i porsjonsglass.

”Ringle over flytende honning”

Havregørt med kanel og rosiner

Kok havregrøt etter anvisning på pakken, la rosiner trekke med de siste 4-5 min. Hel kanel ev vaniljestang kan trekke med grøten. Eller dryss over kanel ved servering.

Omlett

Bergen 1-2 egg pr person

¾ ss vann pr egg

salt, pepper

smør til steking

Pisk egg sammen med vann og salt. Ha litt smør eller olje i en panne og hell i eggeblandingen. La eggemassen tykne på middels varme, rist av og til på pannen så omletten ikke fester seg i bunnen på pannen.

Mot slutten av steketiden kan det legges et par skiver ost, strimlet skinke, røkelaks, spekemat, grønnsaker som tomat, agurk og paprika eller finsnitte purre på den en halvdelen. La omlett stå og trekke et par min før den andre halvdelen brettes over. ”Skli” omletten over på en tallerken..