Jens Voigt  (Foto: GUILLAUME HORCAJUELO/EPA)
Jens Voigt (Foto: GUILLAUME HORCAJUELO/EPA)

- Giroen er latterlig

Flere rytterne raser over årets knalltøffe rute i Giro d'Italia.

På Giro d'Italias andre hviledag benyttet en rekke profilerte ryttere anledningen til å lufte sin frustrasjon over årets rute.

- Dette rittet er helt sykt og latterlig, sier David Millar (Slipstream) til VeloNews.

Utskjelt bakketempo
Briten snakker først og fremst om den særs bratte profilen på årets ritt. Giroen er riktignok kjent for å være en hard batalje, men i år har arrangørene RCS Sport virkelig gått inn for å mørne proffrytternes barberte lår.

Etter to knalltøffe fjelletapper i Dolomittene, valgte de å kjøre en 13 kilometer lang bakketempo opp til skistedet Plan de Corones mandag.

Løypen snorte seg oppover smale grusveier med stigningsprosent opp til 24 underveis. Utvilsomt god tv-underholdning, men et blodslit for rytterne.

- Individuelt sett var det en god idé, men totalt er det ikke bra med tanke på de to tøffe dagene vi hadde i forkant, sier Millar.

- Er ingen gammel bestemor
Kurt Asle Arvesens tyske lagkamerat i CSC, Jens Voigt, er hjertens enig.

- Det er et tåpelig ritt, og jeg liker det ikke. Vi kjørte i et skiområde! La terrengsyklistene kjøre her, raste han etter målpassering på Plan de Corones.

- Jeg vil ikke høres ut som en gammel bestemor, for jeg vet at sykling er hardt, men årets Giro er altfor tøff, påpeker Voigt.

Enrico Gasparotto (Barloworld) retter på sin side spesielt skarp kritikk mot rittdirektør Angelo Zomegnan.

- Etter at årets Giro er over, skal jeg gi en sykkel til Zomegnan og be han om å kjøre årets rute og foreta alle de overgangene vi må igjennom. I fjor syklet jeg for livet som hjelperytter for (Danilo) Di Luca, men i år er jeg enda mer utslitt som lagkaptein, tordner han.

- Sykkelsporten trenger dette
Zomegnan selv blåser en lang marsj i rytterkritikken.

- Sykkelsporten trenger en happening som dette for å løfte seg ut av middelmådigheten den er inne i. Hver eneste dag har det vært masse publikum langs løypene og mange seere på tv, sier han.

Og understreker:

- Det er slik Giroen er. Hvis de ikke liker det, så kan vi kjøre et annet sted.

PS! Årets Giro-felt kan imidlertid trøste seg med at de vender tilbake til flatere marker på onsdagens 146 kilometer lange etappe mellom Sondrio og Locarno.

Giro d'Italia (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)
Giro d'Italia (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)