Lise Fjeldstad Hvaler (Foto: Fredrik Furuseth)
Lise Fjeldstad Hvaler (Foto: Fredrik Furuseth)

Vil bli slemmere

Lise Fjeldstad har høye forventninger til TV 2s nye storsatsning «Hvaler». Nå vil hun gjøre karakteren hun spiller skarpere i kantene.

«Hvaler» er TV 2s største dramasatsing siden familiesagaen «De syv søstre» som gikk på TV for tolv år siden. Nå er opptakene til serien i gang på idylliske Hvaler utenfor Fredrikstad.

Serien samler profiler som Anne Marit Jacobsen, Dennis Storhøi, Ingar Helge Gimle og Lise Fjeldstad. Sistnevnte gleder seg over at innspillingen nå er i gang.

- Jeg gleder meg. Det er et fint manus. Tante Liv, som jeg spiller, er ordfører. Hun er bestemt og snill, men politisk ganske bestemt. Hun er med i Kristelig Folkeparti. Hun gjør noen snedige valg. Men nå vet jo ikke jeg hvordan alle i KrF er, sier Fjeldstad med et lurt smil.

Se intervju med Lise Fjeldstad i videovinduet over.

- Jeg vil nok gjøre henne litt skarpere i kantene etter hvert, avslører den respekterte skuespilleren som i en årrekke har vært ansatt ved Nationaltheatret.

Traumatisk dødsfall
Serien skal bestå av tolv episoder som er bygd opp rundt Maria Blixs (spilt av Charlotte Frogner) erfaringer som psykolog. Faren hennes dør, og Maria reiser til Hvaler for å gå i begravelsen hans. Hun har ingen planer om å bli i Østfold, men ting blir ikke helt som forventet.

Les mer: Dennis Storhøi spiller skjørtejeger

- Hvaler handler om en jente som heter Maria, som i første episode opplever et dramatisk dødsfall i familien. Så flytter hun tilbake til Hvaler. Slik som jeg ser det så handler det om å ta valg. For å overleve som menneske i 2008 så er du nødt til å ta valg, du kan ikke bare drive med. Det handler om Maria og hennes forhold til familien og også hennes jobb som psykolog, sier prosjektleder Arild Brubak i TV 2.

Har «Hotel Cæsar»-likheter
«Hvaler» kommer på TV rundt 20. september.

- Dette er et A-lag av norske skuespillere. Det er god blanding av gamle kjente fra TV 2, nestorer fra dramabransjen i Norge og ferske ansikter. Hvaler er en perfekt plass å spille inn. Vi ønsket et sted som var et symbol på en norsk utkantkommune – samtidig som det er et sommerferiested. Vi vil vise frem de sidene av Norge som er vakre. Det er litt som «Jakten på kjærligheten» og «Farmen». Du kommer ut i Norge og får se ålreite steder. Det tror jeg folk setter pris på, sier Brubak.

Se bilder fra innspillingen nederst i saken.

- Kan det sammenlignes med «Hotel Cæsar»?

- Likheten mellom «Hotel Cæsar» og «Hvaler» er at begge seriene er familieserier og karakterdrevet. Det er mennesker av kjøtt og blod. Cæsar er nok mer never-ending enn «Hvaler». Cæsar har over 1500 episoder så langt, mens det her er klarere skille mellom hver episode. Vi håper at folk vil bli fascinert av denne serien på lik linje som vi har blitt det når vi har jobbet med den.

Les mer om skuespillerne her.