Sigurd Rushfeldt  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Sigurd Rushfeldt (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Rushfeldt legger opp

Sigurd Rushfeldt tar sin siste sesong på toppnivå.

ALFHEIM/BERGEN (TV 2 Sporten): Det har lenge vært uklart om spissveteranen Sigurd Rushfeldt kommer til å fortsette i Tromsø.

Se hva Sigurd Rushfeldt sier om fremtiden i videovinduet øverst i saken!

Nå har den tidligere Racing Santander-, Birmingham-, Austria Wien- og Rosenborg-spilleren gitt sitt svar.

Legger opp
På en pressekonferanse på Alfheim offentliggjorde 36-åringen at han legger fotballskoene på hyllen etter årets sesong.

- Det har vært kjent i lang tid at vi har hatt et sterkt ønske med å forlenge avtalen med Sigurd Rushfeldt utover 2008-sesongen. Men Rushfeldt har bestemt seg for å gi seg etter 2008-sesongen, og dermed ikke forlenge avtalen. Det er vi veldig skuffet over, fordi han er en god spiller som er viktig for klubben. Det er det bare å se på scoringsstatistikken her, forteller Tromsøs sportsdirektør Morten Kræmer.

Tromsø føler seg imidlertid sikre på at Rushfeldt leverer varene ut denne sesongen.

- Vi føler oss trygge på at han leverer ut sesongen 2008, og når han gir seg skal vi sørge for at han får et ordentlig farvel på Alfheim. Men det er Sigurd selv som har avgjort at han ikke ønsker å forlenge, poengterer Kræmer.

- Kun sportslige hensyn
Rushfeldt selv innrømmer at avgjørelsen ble tatt ikke lenge etter søndagens 2-0-seier over Lyn.

- Jeg har ikke forberedt så mye å si, men det ligger kun sportslige avgjørelser til grunn. Det er ikke snakk om et brudd i forhandlingene eller lignende, konstaterer Rushfeldt.

- Grunnen er en kombinasjon av det sportslige og motivasjon, fortsetter angriperen overfor TV 2 Sporten.

Se Rushfeldts scoring mot Lyn søndag i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

243147

Innholdsrik karrière
Rushfeldt har en lang og innholdsrik karrière å se tilbake. I Rosenborg scoret han totalt 73 Tippeliga-mål og i Østerrike ble han blant annet seriemester i 2003 og 2006, samt cupmester i 2006.

For sin nåværende arbeidsgiver Tromsø står spissen med 66 scoringer totalt. Dermed har han totalt 139 mål på øverste nivå i Norge så langt.

For landslaget har «Rush» spilt 37 landskamper og scoret sju mål med flagget på brystet. Foran 2007-sesongen takket han imidlertid nei til videre landslagsspill.

- Å legge opp er noe jeg har tenkt på gjennom hele vårsesongen, men avgjørelsen ble først tatt i løpet av den siste uka, konstaterer «Rush».

Hva synes du om at Sigurd Rushfeldt legger opp? Kommentar under!