Boller (Foto: TV 2)
Boller (Foto: TV 2)

Skoleboller på en litt annen måte

Boller med kesam og vaniljekrem i svingene

243288

50 g smør

5 dl melk eller vann

1 beger Kesam

2 egg ( kan sløyfes)

100 g gjær ( for søte deiger)

1 1/2 dl sukker

1 ts kardemomme

1/2 ts salt

ca 17 dl hvetemel

Fyll:

Ca 2 dl vaniljekrem

ev rosiner

Smelt smør, tilsett melk, Kesam og egg og varm til blandingen er fingervarm. Smuldre fersk gjær ut i litt av den fingervarmevæsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet).
Elt sammen den fingervarme væsken, gjær, sukker, kardemomme, sukker, litt salt og mesteparten av melet.
Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen.
Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30 -40 min.

Ta deigen ut på melet bakebord. Del deigen opp i to emner og kjevle ut til et rektangel, smør på vaniljekrem og rull sammen. Skjær opp i biter og sett på bakepapirkledt stekebrett, dekk til og etterhev i ca 50 min .
Pensle med egg og stek i varm stekeovn 225 oC i 10-12 min.
Avkjøl på rist.

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no