Hatton Lazcano2 (Foto: Simon Dawson, © SD JK**TOK**)
Hatton Lazcano2 (Foto: Simon Dawson, © SD JK**TOK**)

Hatton forsvarte VM-tittelen

Banket motstander i tolv runder.

Britiske Ricky Hatton (29) er fremdeles kongen i lett-weltervekt (63,6 kilo). Lørdag gjorde han sitt fjerde forsvar av den lineære VM-tittelen.

Holdt koken
Den topprangerte Juan «Hispanic Causing Panic» Lazcano (33) hadde lite å fare med mot en Hatton som møtte opp med 56 000 jublende supportere i ryggen da han inntok City of Manchester Stadium lørdag kveld.
Verdensmesteren holdt den normalt offensive meksikaneren under press og på defensiven gjennom hele kampen, men lyktes ikke i å senke utfordreren underveis.
Ved fullført distanse var imidlertid poengdommerne klare i sin oppfatning av hvem som var vinneren og tilkjente briten seieren med siffer lydende 120-108, 118-110 og 120-110.

Hatton_584277c
Hatton_584277c

- Aldri vært så nervøs
Seieren over Lazcano var Hattons første opptreden i proffringen siden det knusende nederlaget for amerikanske Floyd Mayweather Jr. sist desember.
29-åringen innrømmet å ha hatt en kamp mot nervene før han gikk i ringen.

- Jeg kjente presset, tro meg. Jeg har aldri vært så nervøs før en kamp. Men nå er det vanskeligste unnagjort, sa Hatton etter seieren.

De drøyt 56 000 tilskuerne tilstede i City of Manchester Stadium utgjorde en ny publikumsrekord for en boksekamp i Europa etter 2. verdenskrig.
Arrangørenes inntekter fra billettsalget alene passerte 65 millioner norske kroner, og det ventes at kampen har solgt godt på betal-TV i Storbritania.
Hatton forventes å bli nærmere 60 millioner kroner rikere innen alle tallene kommer på bordet .

Høstkamp i New York
Neste kamp for den populære briten vil etter alt å dømme komme mot amerikanske Paul Malignaggi i New York til høsten.
Malignaggi forsvarte sin IBF-tittel mot sør-afrikaneren Lovemore N'Dou før Hatton gikk i ringen mot Lazcano i Manchester.

Stadium_584280p
Stadium_584280p