SKAPER USIKKERHET: Zlatan Ibrahimovics agent vil ikke garantere at svensken er Milan spiller kommende sesong. (Foto: ALBERTO LINGRIA/Afp)
SKAPER USIKKERHET: Zlatan Ibrahimovics agent vil ikke garantere at svensken er Milan spiller kommende sesong. (Foto: ALBERTO LINGRIA/Afp)

Zlatan-skade ryster Sverige

Stjernen står over lørdagens cupfinale grunnet smerter i kneet.

Zlatan Ibrahimovic (26) er uaktuell til lørdagens prestisjetunge cupfinale mellom Inter og Roma.

- Føling med kneet
Svensken reddet Milano-lagets seriegull da han i siste seriekamp regelrett ble kastet tilbake i aksjon. Før det 40 minutter lange innhoppet hadde angriperen gått skadet siden februar.

Men medaljen - to mål og seriegull - har en stygg bakside. Ikke minst for Zlatan selv. Ikke bare går spissen glipp av den italienske cupfesten. Nå står også EM i Sveits og Østerrike i fare.

Ifølge rapportene har Zlatan igjen fått føling med senen i kneskålen som har plaget ham i lang tid.

- Stemmer dette, at han har fått tilbake problemene med kneet, er det langt verre enn sist, sier landslagstrener Lars Lagerbäck til Expressen, og sikter til svenskens trøblete oppladning til VM i Tyskland i 2006.

- Kan EM ryke?

- Ja, hvis rapportene om et oppsvulmet kne stemmer, er det ikke positivt. Det kan fort bli et kappløp med tiden igjen, sier en bekymret Lagerbäck.

Full oversikt: Slik ser du EM på TV 2

- Kommer på mandag
Etter å ha pratet med Zlatan selv, modererte sjefen seg til å konstatere at superstjernen kun hadde fått en liten reaksjon i kneet, og at han slutter seg til landslaget som avtalt over helgen.

Treningskampen mot Slovenia på mandag kommer imidlertid for tidlig på den skadeutsatte angriperen. Sommerens EM-fest er to uker unna, og innledes 7. juni.