VED BASSENGKANTEN: Carsten Graff har lagt ut dette bildet av seg selv i innlegget som skaper stor ståhei på Facebook.
VED BASSENGKANTEN: Carsten Graff har lagt ut dette bildet av seg selv i innlegget som skaper stor ståhei på Facebook. Foto: Carsten Graff

Carsten (59): – Deltok i brasiliansk sexorgie for å få korona

Den danske forfatteren Carsten Graff har reist land og strand rundt for å bli smittet av covid-19. – Jeg er lei av hysteriet, sier han til TV 2.

Den kontroversielle danske forfatteren skriver på Facebook at han i februar deltok i en «gang bang» med 50 personer på en swingersklubb i Salvador.

Målet var å bli smittet med covid-19.

– Jeg ble smittet til slutt, men jeg har det fint, sier Graff til TV 2.

Graff er kjent for å overraske, og står bak over 20 bøker som for det meste handler om tabubelagte emner, og kaller seg selv for en «tabufilosof» og «intimitetsutforsker».

I 2016 var han gjest i «God Morgen Norge», hvor han fortalte at han har hatt 400 sexpartnere, lever i et åpent forhold med en 28-åring, og at han mener at utroskap er bra for forholdet.

Han gjestet TV 2-programmet i forbindelse med foredraget han skulle holde under Protestfestivalen i Kristiansand, «Dropp parforholdet».

– Reiste rundt for å bli smittet

27. februar la Graff ut Facebook-innlegget som vekker stor oppsikt i Danmark.

– Jeg har ikke så mange følgere på Facebook, så jeg ble utrolig overrasket over at innlegget på kort tid ble delt over 500 ganger, sier han til TV 2.

I innlegget forteller Graff at han «endelig» ble smittet med covid-19, og at han reiste land og strand rundt for å få viruset.

Graff sier at han dro til både Sverige, England, Spania og Salvador i Brasil for å bli smittet.

– Jeg er lei av hysteriet, og kommer til å være her i Salvador en god stund. Jeg er overbevist om at nedstengningen av verden er mer dødelig enn selve viruset. Økonomien til flere land har krasjet fullstendig, sier han.

UT PÅ TUR: Carsten Graff har lagt ut dette bildet i innlegget på Facebook, og forteller at det ble tatt i Salvador.
UT PÅ TUR: Carsten Graff har lagt ut dette bildet i innlegget på Facebook, og forteller at det ble tatt i Salvador. Foto: Carsten Graff/Facebook

Han sier at han spist mat med fingrene, gått på flere dates, vært på sykebesøk hos smittede, oppsøkt trange, folkefylte kafeer og klemt og kysset alle som har hatt lyst.

– Jeg klemte og kysset flere i Sverige, uten å bli smittet, sier han til TV 2.

«Forringet livskvalitet»

I innlegget spør han retorisk om hvem som egentlig har lyst til å leve livet sitt i uvisshet om viruset kommer til å ta livet av deg eller ei.

«Alle virus muterer, noe som betyr at for å være beskyttet, blir man nødt til å ta jevnlige vaksiner. Ut over dette må man være redd for å puste, for å klemme andre mennesker eller for å få eventuelle skader fra vaksinene,» skriver han på Facebook.

Og:

«Spørsmålet er hvor mye stress, forringet livskvalitet og tapte liv det vil koste. For mitt vedkommende foretrekker jeg en avklaring – jo før, jo bedre. Da koronaviruset kom til Danmark, tenkte jeg derfor kun én ting: Hvor kan jeg bli smittet?»

Smittestrev

Graff påstår at da han innså at han trolig ikke kom til å bli smittet i Danmark eller Sverige, flyttet han inn til en kamerat i London.

Heller ikke der klarte han ifølge innlegget å bli smittet, og endte opp i Sør-Amerika, hvor det muterte viruset herjer.

Carsten Graff (54) mener utroskap er bra for ekteskapet:

Han påstår også at han deltok i en orgie med 50 mennesker på en swingersklubb, men at heller ikke dette ga resultater.

«Selv om jeg ikke tenner på gruppesex med tilfeldige mennesker, dro jeg til og med til en gang bang for 50 mennesker på en swingersklubb. Det ble en uvanlig livlig kveld, og da klubben stengte var jeg helt sikker på at alle hadde delt kroppsvæsker med hverandre, både direkte og indirekte,» skriver forfatteren.

Han skriver at han to uker senere ble svært overrasket over at han fortsatt ikke var blitt smittet.

I innlegget skriver han at han først ti dager etter dette våknet opp på hotellet sitt og følte seg dårlig, og at en hurtigtest på et apotek bekreftet at han var blitt smittet med covid-19.

I MÅL?: Carsten Graff viser frem den positive koronatesten på Facebook og hevder at det beviser at han snakker sant.
I MÅL?: Carsten Graff viser frem den positive koronatesten på Facebook og hevder at det beviser at han snakker sant. Foto: Carsten Graff

Graff har lagt ut et bilde av en hurtigtest på Facebook for å dokumentere dette.

Full av spenning

«Den lettelsen og gleden jeg følte da jeg så at jeg omsider var blitt smittet, er vanskelig å beskrive med ord,» skriver han.

Han påstår at det føltes godt å «høste frukten av alle mine anstrengelser».

«Mens jeg satt der på apoteket, følte jeg meg spent. Tenk at kroppen min endelig var full av milliarder av de små, onde sagbruk-vesenene som pressen stadig illustrerer i mediene».

«Viser samfunnsansvar»

Han avslutter innlegget med å skrive at han har innsett at det ikke er særlig behagelig å være smittet med koronaviruset, og at noen kan bli hardere rammet enn andre.

Han hevder at han hadde litt feber i fire-fem dager, og var sliten og uten matlyst.

Han beskriver hvordan energien kom og gikk, men at han etter syv dager var tilnærmet frisk igjen.

«Jeg er glad for å vise samfunnsansvar ved å nyse rett i ansiktet ditt. Spørsmålet vi kan få svar på på denne måten, er om det i det hele tatt er mulig å bli smittet med vilje,» skriver han.

Til TV 2 sier han at han onsdag skal testes for å se om han fortsatt har viruset.

– Jeg er 99 prosent sikker på at det er borte. Jeg føler meg veldig bra, sier han.

Kalles «idiot»

Til tross for at Graff er fornøyd, er ikke hans Facebook-følgere like imponert.

– Jeg har sett at flere ikke er enige med meg, og at noen til og med tror at jeg har diktet opp historien, men det bryr jeg meg ikke om, sier han.

I kommentarfeltet er det flere som skriver at det er livsfarlig å ta så lett på viruset.

«Gratulerer. Jeg har venner som er syke på den 8. måneden. Hvis du ikke tror på meg, setter jeg deg gjerne i kontakt med dem. Jeg har venner som har mistet familiemedlemmer. Jeg synes at det er trist at du deler den oppfattelsen om at C19 er ufarlig, da det åpenbart ikke er det,» skriver en.

En mann skriver at Carsten Graffs historie er morsom å lese, men at covid-19 ikke er noe å spøke med.

«Dette handler for en gangs skyld ikke om deg, men om en global helsekrise vi kun kan løse sammen, med et bredt spekter av initiativer. Drit i at en veltrent, sterk og driftig mann som deg får korona. Du overlever sannsynligvis det, men det er andre utsatte som kanskje ikke ønsker, eller kan risikere, å få det, og det er de vi prøver å ta vare på. Det er kanskje på tide å se ut over din egen nesetipp,» skriver han.

– De aller fleste blir ikke særlig syke av covid-19, og det er jeg et eksempel på. Vi må selvsagt ta dette på alvor, og jeg tar hensyn til de som er redd for viruset, og jeg bruker munnbind og vasker hendene, men vi må også være realistiske. Hvordan skal det gå med verden hvis den forblir nedstengt, spør Carsten Graff overfor TV 2.

Smittet på swingersfestival

TV 2 skrev i desember om de 41 amerikanerne som høyst ufrivillig ble koronasmittet på en swingersfestival i New Orleans, hvor 250 personer deltok.

Under festivalen kunne parene delta på «erotiske ball», gå på konserter og møtes i det som ble kalt for et «lekerom» på en swingersklubb i byen.

Alle par ble oppfordret til å bruke munnbind og å holde avstand – noe som viste seg å være vanskelig siden det tross alt var snakk om en swingersfestival.

Relatert