omega3.s (Foto: Montasje)
omega3.s (Foto: Montasje)

Ikke helnorske produkter?

Fiskeoljen produseres nemlig i Sør-Amerika!

Med et norsk flagg, et bilde av Roald Amundsen og påskriften «arctic oil» på pakningen er det ingen tvil om at produktet «Amundsen Omega 3» gir seg ut for å være erkenorsk. Men slik er det ikke.

- Ikke arktisk olje
«Amundsen Omega 3» er i likhet med andre fiskeoljekapsler på det norske markedet laget av fiskeolje fra Sør-Amerika, melder Aftenposten. Og ikke nok med det. Fiskeoljen skal være produsert på anlegg som kun er godkjent for produksjon av dyrefôr.

- Det er riktig at dette ikke er arktisk olje. Det var en reklamemann som fant på denne formuleringen der. Ute i verden ser de Norge som en del av Arktis, og en stund hadde vi pakkingen av produktet i Lofoten, og dermed mente denne reklamemannen at vi kunne reklamere med det. Men denne formuleringen vil ikke komme med på de nye pakningene våre, sier daglig leder Rune Skjoldal i «Amundsen Omega 3» til Aftenposten.

«TV 2 hjelper deg» har selv nylig vært i kontakt med Rune Skjoldal. Han er nemlig også daglig leder i «Nutrilex AS» som selger slankeproduktet «Wellex».
Se reportasjen om slankepiller her.

NN-omega (Foto: Faksimile)
NN-omega (Foto: Faksimile)

Nordisk, eller ikke?
Men «Amundsen Omega 3» er ikke noe unntak. Produsenten «Nordic naturals» som ifølge dem selv skal være størst på omega 3 produkter i USA, lager også sine produkter av fiskeolje fra Sør-Amerika.

Hjemmesiden til «Nordic naturals» fokuserer på norsk torskefiske, men selskapets norske representant, Astrid Opheim, mener likevel bestemt at produsenten er åpen om at råvaren ikke er norsk.

- Det står på websiden vår. Men produktene er produsert i Norge i henhold til farmasistandard, det er bare råoljen som er fra Sør-Amerika, sier Oppheim til Aftenposten.