Hatton Lazcano (Foto: NIGEL RODDIS, © NR/RB/AF)
Hatton Lazcano (Foto: NIGEL RODDIS, © NR/RB/AF)

Comeback gir ny rekord

56 000 billetter solgt til helgens VM-kamp mellom Ricky Hatton og Juan Lazcano.

Britisk proffboksing opplever denne helgen et av årets høydepunkter når folkehelten Ricky Hatton (29) forsvarer VM-tittelen i lett-weltervekt (63,6 kilo) mot meksikanske Juan Lazcano (33) i Manchester.

Satte betal-TV rekord
Kampen mot Lazcano vil være Hattons første opptreden i proffringen siden han tapte for amerikanske Floyd Mayweather i Las Vegas sist desember.
Den gang reiste om lag 30.000 Hatton-supportere – de fleste uten billett til kampen - til gamblingbyen for å heie frem briten i sitt forsøk på å detronisere weltervektsmesteren.
Hjemme i Storbritania var patriotismen like sterk. Til tross for at slaget mot Mayweather gikk klokken fire om natten valgte likevel 1,4 millioner britiske hustander å betale ca. fem hundre norske kroner hver for å se kampen på betal-TV.
Salgstallet knuste den tidligere britiske betal-TV rekorden for en boksekamp, som lå på ca. 750 000 salg (Lennox Lewis vs. Mike Tyson i 2002).

Setter publikumsrekord
Nå har Hattons enorme popularitet satt nok en rekord. I overkant av 56 000 mennesker har sikret seg billett til comebacket som skal finne sted i fotballstadion City of Manchester Stadium lørdag kveld.
Publikumstallet er det største noensinne for en boksekamp i Europa etter krigen, og de første 40 000 billettene ble revet vekk allerede tre timer etter at de ble lagt ut for salg.
Promotor Frank Maloney er strålende fornøyd med interessen.

- Dette er et av de største billettsalgene noensinne (i Europa) for en enkeltutøver. Hatton selger flere billetter enn en popstjerne. Ut fra alle henvendelsene vi har fått kunne vi sannsynligvis ha solgt 70 000 billetter, sier promotoren til den britiske avisen Daily Telegraph.

Mayweather-Hatton_583682i
Mayweather-Hatton_583682i

Forbi sitt beste?
Men det er mer enn bare publikumsinteresse som står på spill under lørdagens kamp. Hatton har mye å bevise overfor resten av bokseverden etter at han ble et overraskende lett bytte for Mayweather i sin forrige kamp. Av den grunn mener derfor flere eksperter at Hatton er ferdig som bokser på toppnivå og at livsstilen med usunn mat og pubkvelder omsider har innhentet 29-åringen.

- Hatton lever et veldig usunt liv for en bokser. Det lar seg ikke gjøre å drikke og feste på den måten uten at det tar ham igjen. Vi så tegn på at han ikke var den samme lenger allerede i Mayweather-kampen. Mayweather klarer ikke slå ut noen, men han slo ut Hatton, sier boksetrener Ronnie Shields til BBC.

Shields har fått oppdraget med å forberede Juan Lazcano til lørdagens kamp. Meksikaneren som går under navnet «Hispanic Causing Panic» har vært en skikkelse i toppsjiktet i lettvekt- og lett-welterveklassene siden 2001 og ventes å gi Manchester-bokseren en tøff kveld – tøffere enn hva Hatton tåler om en skal ta Lazcano på ordet.

- Jeg vil ikke spekulere i om Hatton er forbi sitt beste eller ikke. Jeg er forberedt på å møte en Hatton som er på sitt beste, og jeg vet at jeg har det som skal til å vinne over ham, forsikrer veteranen fra Chihuahua.

- Fremdeles ubeseiret
Mens Hatton tidligere har innrømmet at tapet for Mayweather ga ham en psykisk knekk, lover lett-weltervektsmesteren likevel å tie sine kritikere så snart startskuddet for lørdagens kamp avfyres.
Selv hevder han å ha lært av feilene som førte til nederlaget og mener at han er en bedre bokser i dag enn noensinne.

- Jeg merker at folk sitter og venter på at de kan erklære meg som ferdig. Men husk dette - jeg har aldri tapt en kamp i denne vektklassen. Jeg har fremdeles VM-tittelen som jeg vant da jeg slo Kostya Tszyu i 2005, poengterer Hatton.

En rekke kjendiser ventes å være tilstede for å se Hatton gjøre sitt fjerde forsvar det lineære VM-beltet lørdag. Blant de kjente navnene som har meldt sin ankomst er tidligere tungvektsmester Mike Tyson, sangeren Tom Jones, samt en rekke stjerner innen britisk toppfotball.