SÅR TVIL: Trond Giske mener bråket rundt Tromsø 2018 kan få konsekvenser for spørsmålet om statsgaranti.  (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)
SÅR TVIL: Trond Giske mener bråket rundt Tromsø 2018 kan få konsekvenser for spørsmålet om statsgaranti. (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)

- Dramatisk hvis vi mister tippemidlene

Kultur og kirkeminister Trond Giske mener det er bekymringsfullt om Norsk Tipping skulle miste sitt monopol på spill i Norge.

- Hvis de det blir fritt frem for de store internasjonale selskapene vil det bli dramatisk for norsk idrett som går glipp av et betydelig beløp i spillemidler, sier Giske i kveldens Sportstabloid.

Se hele intervjuet med kultur – og kirkeminister Trond Giske i Sportstabloid på TV 2 SPORT i kveld klokken 20.00 eller på Zebra klokken 22.50

Giske peker på at Norsk Tipping årlig gir 1,25 milliarder til norsk idrett. Dette beløpet skal økes til 1,55 milliarder i 2009.

- Det betyr tre millioner kroner hver eneste dag året rundt, og en slik sum er nærmest umulig å erstatte med frivillighet, sier Giske

Statsråden mener at hvis denne utviklingen fortsetter må de tapte inntektene kompenseres over statsbudsjettet.

- Det er helt klart at det finnes en grense på hvor mye vi kan kompensere før det går ut over andre viktige saker i statsbudsjettet, sier Giske.

- Tilgjengelig for alle
Giske mener også at det er viktig at fellesskapet får ta del i de største idrettsbegivenhetene.

- Det finnes knapt en utøver som ikke har trent og blitt god på et anlegg finansiert med tippemidler eller av kommunen, og derfor er det viktig at de da kan tilbakebetale det ved at fellesskapet kan ta del i de viktigste idrettsbegivenhetene, sier Giske.

- Jeg kan akseptere at enkelte kamper kan gå på betal-TV kanaler, men store begivenheter som cupfinalen eller Holmenkollsøndagen skal være tilgjengelig på gratis TV-kanaler.