Workers place pieces of turf to cover the artificial grass soccer field for the final between English soccer clubs Chelsea and Manchester United at the Luzhniki Olympic Stadium in Moscow, Ru  (Foto: MIKHAIL METZEL/AP)
Workers place pieces of turf to cover the artificial grass soccer field for the final between English soccer clubs Chelsea and Manchester United at the Luzhniki Olympic Stadium in Moscow, Ru (Foto: MIKHAIL METZEL/AP)

Dødt gress i Moskva

Mesterligafinalen blir ikke akkurat spilt på en golfgreen.

Luzhniki stadion i Moskva har egentlig kunstgress, men til ære for finalen i Mesterligaen rulles det ut naturgress.

Gresset som opprinnelig skulle brukes ble dyrket utenfor stadion viste seg å ikke holde mål. Det er derfor importert gress fra Slovakia, men deler av gressteppet har ikke tålt turen til Moskva.

- Det er deler med dødt plantemateriale på overflaten. Det er ikke liv i det og det finnes ikke noe kjemikalie som kan bringe det tilbake til livet og du kan ikke bare vanne det. Det er dødt, konstaterer britisk Matthew Frost, som har jobbet med å overse byttet fra kunstgress til naturgress på stadion i ni måneder, til Daily Telegraph.

Han forteller at transporten var vanskelig og at gresset har blitt skadet ved at det ikke er blitt strekt ut ordentlig.

Frost fortviler over at han ikke rekker å erstatte gresset før finalen onsdag kveld.

- Vanligvis ville vi bare byttet det raskt, men her må man gjennom tollen og byråkratiet. Det er ikke tid til å få inn nytt gress, sier han til avisen.

Involverte i prosjektet har beskrevet gressmatten som et dårlig tilpasset teppe, mens andre er mer optimistisk med tanke på arbeidet som gjøre på matten helt frem til kampstart.

Matthew Frost beskriver banens kvalitet som under en middels Premier League-bane.

- Etter min mening vil dårligere baner gagne de spillerne med best ferdigheter, men spillerne kan nok bli skuffet. Banen kan være humpete, sier han.

Nytt gress på Luzhniki Olympic Stadium  (Foto: Alexander Zemlianichenko/AP)
Nytt gress på Luzhniki Olympic Stadium (Foto: Alexander Zemlianichenko/AP)