DAVID VANT: I onsdagens «American Idol» finale vant David Cook (25) over David Archuleta (17).
DAVID VANT: I onsdagens «American Idol» finale vant David Cook (25) over David Archuleta (17).

«Idol»-feber i USA

Onsdagens «American Idol»-finale blir et rent gutteoppgjør. Hvem tror du vinner?

Førstkommende onsdag fullføres den syvende «American Idol»-sesongen med storslagen finale i Nokia Theatre i Los Angeles. David Archuleta (17) og David Cook (25) kjemper mot hverandre om å bli Amerikas nye idol.

Les mer: - Jeg var ikke full

Innlagt på sykehus
Amerikanske bookmakere tror det er 74 prosent sikkert at David Cook stikker av med seieren, noe som gir 25-åringen et soleklart favorittstempel.

Les mer: Se slemme-Simon rødme på direkten (Side2)

Men Cooks deltakelse i «American Idol» har ikke vært uten dramatikk: Den 1. april – bare noen timer etter TV-sending – ble Cook hastet til sykehus med uregelmessig hjerterytme og høyt blodtrykk. Årsaken til hans illebefinnende var stress i forbindelse med «American Idol» og brorens kamp mot kreften.

I videovinduet kan du se han fremføre «Billie Jean».

Kontrollsyk far
17-åringen David Archula er «lysere» og mindre alternativ enn sin konkurrent og navnbror, men sliter med en overentusiastisk og kontrollsyk far. I begynnelsen av mai ble faren nektet inngang til semifinale-prøvene av produsentene, fordi han hadde blandet seg for mye inn i produksjonen.

Les mer: Guttekveld i «American Idol»

Hjalp Lennon inn på hitlista
Men en grisk far ser ikke ut til å stoppe det unge sangtalentet . Archula har imponert både tenåringer, mødre og bestemødre i årets sesong. Hans fremføring av «Imagine» førte til at John Lennons snart 40 år gamle originalversjonen raste opp til 47. plass på «Hot Digital Songs»-listen. Archulas «Imagine»-tolkning kan du se i videovinduet nedenfor.

Hvem er din favoritt? Si din mening nederst i saken!

Se «American Idol» på TV 2 Zebra på onsdager og lørdager.