Mijares Munoz (Foto: OMAR TORRES, © ot/tc)
Mijares Munoz (Foto: OMAR TORRES, © ot/tc)

Ny supermester i super-fluevekt

Cristian Mijares med to tittelbelter etter mesterduell.

Super-fluevektklassen (52,2 kilo) har en ny «topdog» etter at Cristian Mijares (26) forente WBC og WBA-titlene ved å beseire venezuelaneren Alexander Munoz (29) i Mexico søndag morgen norsk tid.

Mesterklasse
Southpawen fra Durango leverte sin beste prestasjon så langt i proffkarrieren han påbegynte som 16-åring, da han med bunnsolid teknikk utbokset Munoz over tolv runder.
Jubelen stod i taket hos 18.000 tilskuerne i arenaen da Mijares ved flere anledninger rystet veteranen fra Venezuela, men hjemmebokseren lyktes aldri i sine forsøk på å avgjøre mesterduellen før fullgått tid.

Avvik i scoring
Ved fullført titteldistanse var det dog tilsynelatende ingen tvil om hvem vinneren var. Overraskelsen var derfor stor da de to første poengprotokollene leste 116-111 og 116-112 i meksikanerens favør, mens den tredje dommeren hadde notert en 115-113 avgjørelse til Munoz.
Dermed måtte Mijares ta til takke med en 2-1 seier i stedet for det som for de aller fleste så ut til å være en klar 3-0 seier.

Overlykkelig
Mijares ville imidlertid ikke dvele rundt den avvikende scoringen og strålte av lykke etter å ha fått tilkjent seieren.

- Jeg har ikke ord for å beskrive dette. Det var en flott kamp og Munoz var en verdig motstander. Jeg er så stolt, jublet 26-åringen.

Mijares_579193p
Mijares_579193p

Største siden 1997
Foreningskampen mellom Mijares og Munoz er blant de største som har funnet sted i super-fluevekt siden amerikanske Johnny Tapia forente IBF og WBO-beltene ved å slå Danny Romero i 1997.

Mye tyder nå på at Mijares vil møte landsmannen Fernando Montiel i en megamatch som etter alt å dømme vil krone en ny lineær verdensmester i super-fluevekt.
Vektklassen har nemlig vært uten en verdensmester med historisk anerkjennelse siden nord-koreaneren Masamori Tokuyama la opp med VM-tittelen i behold i 2006.