TØFF TID: Med hjelp fra spykolog tok Anne Kat. Hærland kontroll over livet sitt.
TØFF TID: Med hjelp fra spykolog tok Anne Kat. Hærland kontroll over livet sitt.

- Jeg fikk panikkangst

Nå snakker Anne-Kat. Hærland ut om panikkangsten som preget hennes liv.

Ny vin, nye kokebøker og nytt show. Suksessen vil ingen ende ta for Anne Kat. Hærland. Men det har ikke alltid vært like lett å håndtere det hele.

Ikke frisk
- Jeg har gått til psykolog i mange år. Jeg sluttet først for noen år siden, da følte jeg at jeg hadde blitt helt frisk. Jeg fikk til og med et papir med meg som sa det samme, ler Anne Kat. Hærland.

Problemene begynte i 1999 og varte lenge. Da Anne-Kat. gikk på scenen med showet «Jeg er ikke Dina» var hun ikke frisk.

- Jeg fikk panikkangst i '99, som lyn fra klar himmel, forteller Anne-Kat.

- Det var veldig vanskelig, men jeg tenkte at nå kan jeg enten sette meg ned å ha panikkangst resten av livet, eller så kan jeg gå og gjøre noe med det. Det tok mange år å komme seg i gjennom. Mennesker som har hatt det vet at det er aldeles grusomt. Man går rundt og tror at man skal dø. Jeg tenkte sånn. Nå stopper hjertet mitt, også dør jeg.

- Hva om de ikke liker meg?
Anne-Kat vurderte å avlyse showene sine.

- Det var tøft å gå ut på scenen kveld etter kveld. Jeg hadde alle disse negative tankene: Hva om de ikke liker meg, hva som de kjefter eller skriker til meg? Disse tankene gikk som en spiral i hodet på meg. Sånne tanker blir tilslitt som en selvoppfyllende profeti.

Men psykologihjelpen bak seg smiler nå livet til Anne-Kat. For et års tid siden giftet hun seg. Og ekteskapet; det liker hun.

- Privat har jeg det veldig fint!

Se hele intervjuet i videovinduet over. Resten av «God Kveld Norge»-sendingen og andre kjendisklipp ser du på TV 2 Sumo når du vil (abonnementstjeneste).