Mons Ivar Mjelde, trener, Brann (Foto: SCANPIX)
Mons Ivar Mjelde, trener, Brann (Foto: SCANPIX)

Mjelde tar to nye år i Brann

Mons Ivar Mjelde har signert sin fjerde trenerkontrakt med Brann. - Jeg er en ekte Brann-mann, humrer treneren.

BRANN STADION (TV 2 Sporten): Mons Ivar Mjelde signerte sin første kontrakt som hovedtrener i Brann i januar 2003. Etter det har han bygget «stein på stein», og ledet rødtrøyene fra Bergen til cupgull og seriebronse i 2004, seriesølv i 2006-sesongen og ikke minst seriegull i 2007.

Etter at Brann tok sitt første gull på 44 år ble Mons Ivar Mjelde kåret til «årets trener» i Tippeligaen forrige sesong.

Brann har imidlertid ikke fått en pangstart på årets sesong, men de regjerende seriemesterne har stor tro på at Mjelde er rett mann også i fremtiden.

I Brann ut 2010-sesongen
Onsdag forlenget han kontrakten sin med Brann til å gjelde ut 2010-sesongen. 40-åringens opprinnelige kontrakt gikk ut 31.12 2008.

- Vi har brukt tid siden i vinter på å diskutere dette og klubbens utgangspunkt var enkelt. Vi er fornøyd med kontinuiteten og resultatene Mons (Ivar Mjelde) har skaffet taler for seg selv, sier sportslig leder Roald Bruun-Hanssen på torsdagens pressekonferanse.

Og:

- Vi er veldig glade for å ha Mons med videre.

- Har det vært en vanskelig prosess?

- Nei, egentlig ikke, svarer Bruun-Hansen på TV 2 Sportens spørsmål.

Sittet lengst siden krigen
Mons Ivar Mjelde er den treneren som har sittet lengst ved roret i Brann siden krigen. Nå tar han altså to nye sesonger.

- Klubben har vist meg tillit og vil at jeg skal fortsette. Det kan bli åtte år og det viser at klubben ønsker kontinuitet, konstaterer Mjelde.

Mjelde ble enig om betingelsene i sin nye kontrakt allerede på La Manga i februar. Men på grunn av et tett kampprogram signerte han ikke sin nye tidligere.

- Men det var aldri noen tvil om at det var her jeg vil være. Jeg er en ekte Brann-mann. Det er soleklart at når jeg sa ja så er det her jeg vil være, poengterer Brann-treneren.

Ikke på lønnstoppen
Han plasserer seg ikke i nærheten av de best betalte trenerne i Tippeligaen når det gjelder årslønn. Etter det TV 2 Sporten erfarer har Mjelde skrevet under på en såkalt prestasjonsrelatert kontrakt.

- Jeg blir ikke lønnsledende i Norge, nei, bekrefter Mjelde.

- Blir dette din siste kontrakt med Brann?

- Det får vi se på. Foreløpig er det for tidlig å si noe om. Men etter denne kontrakten har jeg jo vært her i åtte år, og da er de nok rimelig lei av meg, ler Mjelde.

Fornøyd kaptein
Spillergruppen i Brann er svært tilfreds med at hovedtreneren har forlenget sin kontrakt.

- Vi er veldig fornøyde med at Mons Ivar Mjelde tar to nye år i klubben, ja. Mons har full tillit i spillergruppen, sier Branns kaptein Eirik Bakke til TV 2 Sporten.

Se oppsummering av Branns gullsesong i videovinduet:

224331