SKAL REDDE OL: Petter Rønningen (t.v.) skal redde Tromsø OL og styreleder Petter Jansen (t.h.).  (Foto: Bjørnbakk, Jan Morten/SCANPIX)
SKAL REDDE OL: Petter Rønningen (t.v.) skal redde Tromsø OL og styreleder Petter Jansen (t.h.). (Foto: Bjørnbakk, Jan Morten/SCANPIX)

Skal redde Tromsø-OL

OL-fikseren skal engasjere folket for å redde Tromsø.

Som TV 2 Sporten avslørte onsdag morgen, blir Petter Rønningen ny daglig leder i Tromsø 2018.

Petter Rønningen var meget sentral da Lillehammer ble tildelt OL i 1994. I tillegg har han jobbet for søkerorganisasjoner i USA, Canada og Russland. Det har endt med Olympiade både i Salt Lake City (2002), Vancouver (2010) og Sotsji (2014).

Nå går han for en trippel med Tromsø-OL i 2018 når han overtar som daglig leder etter Bjørge Stensbøl.

- Vi er i en fase der vi må inn på den internasjonale arenaen og vi kan knapt nok få en bedre kandidat til å hjelpe oss med dette enn Petter (Rønningen), sier styreleder i Tromsø2018 Petter Jansen til TV 2 Sporten.

Skal sikre statsstøtte
Rønningen overtar et prosjekt som har seilt i storm den siste tiden. Hans første og viktigste oppgave blir å få statsstøtten i havn. Det skal han klare ved å engasjere folket og idretten selv.

- Det er viktig å få gi folket innsikt slik at de kan forstå hvilke muligheter som finnes i dette prosjektet, sier den nye Tromsø-generalen Rønningen til TV 2 Sporten.

Han får en formidal oppgave. På meningsmålingen TNS Gallup gjorde for TV 2 svarte bare 48% av folket at de støttet et nordnorsk OL-eventyr. Heller ikke idretten har vært overivrige for å arrangere et nytt OL i landet.

Se hele saken i videovinduet over.