Odd direktør Hans Erik Utne  (Foto: Ulveseth, Birte/SCANPIX)
Odd direktør Hans Erik Utne (Foto: Ulveseth, Birte/SCANPIX)

- Kasta nesten opp

Odd beholdt veldedighetspenger.

I en treningskamp 12. april 2004 stanset hjertet til Geir André Fredriksen, og han våknet ikke opp av koma før 23. april. Han sliter fortsatt med skader i hjernen, og kortidsminnet er svekket.

Da Odd spilte generalprøve mot Moss 29. mars, inngikk klubben et veldedig samarbeid med Tollnes, som skulle gå til inntekt til Geir André Fredriksens fond. En del av overskuddet gikk aldri til Fredriksen, melder TA.no.

De fleste trodde overskuddet i sin helhet skulle gå til Fredriksen, men av et overskudd på 48.000 kroner, har Odd beholdt 24.000.

- Da jeg hørte at Odd hadde beholdt halvparten av overskuddet, var det nesten så jeg kasta opp, sier Tollnes-trener Morten Brennemo. Brennemo er også salgssjef i Coca-Cola, som var en av flere bedrifter som leverte gratis varer til kiosksalget under kampen.

- Det ble aldri, og jeg gjentar aldri, nevnt noe om at Odd skulle ha 50 prosent av netto overskudd. Det var først da direktør Hans Erik Utne dukket opp for første gang dette kom på bordet. Da kom han med en kontrakt vi følte var «take it or leave it», og som vi derfor leste fort igjennom. Vi var «happy» da vi helt nederst så at Odd bare skulle ha dekket utgifter til dommer, og vi følte at dette ikke var noe å forhandle om og signerte derfor gladelig. Da vi etterpå så nærmere etter sto det et punkt om at Odd skulle ha 50 prosent av netto overskudd. Dette er fryktelig synd. Vi skaffet alt av kioskvarer gratis, stilte med vakter og folk i kiosken og skulle samlet inn penger i egne bøsser. Vi ville også ha billettprisen på 100 kroner, men da var billettene allerede trykket med pris på 50 kroner. Da oppfordret vi alle til å gi litt ekstra, men dessverre har også mye av disse pengene havnet rett i billettkassa. Vi har snakket med flere som betalte både 300- og 400 kroner fordi de trodde det skulle gå uavkortet til fondet. Pengene over 50 kroner skulle havnet i egne bøsser, sier Terje Sørensen i Tollnes.

Odd-direktør Hans Erik Utne mener klubben har opptrådt korrekt.

- Det som blir sagt om prosessen er helt feil. Odd har opptrådt ryddig hele veien, og representanter fra Tollnes har signert kontrakten, sier han.