SKYTER ZEBRA:   Afrika vil etter alle de fantastiske natur  og dyreopplevelsene alltid ha en plass i hjertet mitt, sier Marianne Bergh.
SKYTER ZEBRA: Afrika vil etter alle de fantastiske natur og dyreopplevelsene alltid ha en plass i hjertet mitt, sier Marianne Bergh.

Eksklusive klipp fra Botswana

Her får du videoklipp fra Botswana som ikke blir vist på TV.

Bli med Kristoffer Clausen (31) fra Fetsund og Marianne Bergh (23) fra Oslo til eksotiske Botswana i Afrika.

Kristoffer flyttet i til Afrika for første gang i 1988 og bodde et halvt år i Tanzania. Her fikk han vekket den første jaktinteresse. I perioden 1989-91 og 1993-95 bodde han i Botswana. Her levde han ut guttedrømmen og var på jakt og safari i ett helt år. Det var i denne perioden Kristoffer fikk sitt første videokamera og begynte å interessere seg for fotografering. Siden den gang har det blitt cirka ti turer i Afrika.

Her er Mariannes tanker rundt turen til Botswana.

Turen på safari i Afrika viste seg å bli min desidert heftigste opplevelse. Jeg tror neppe noe, noen gang vil overgå den. Jeg har siden jeg var liten vært svært fascinert av Afrika, spesielt det fantastiske dyrelivet.

Safari i Afrika har alltid stått øverst på ønskelisten over opplevelsesreiser. Begeistret foran Discovery channel og Animal Planet har jeg beundret dyrene. Tenk at jeg skulle være så heldig å få møte dem i virkeligheten.

Se videoer fra Botswana nederst i saken.

Å stå ansikt til ansikt med en løve, er storslått, magisk og over all forventning. Ikke bare skulle jeg få se dyrene i en dyrepark, eller samtidig med mange andre i en fullsatt safaribuss, men alene med Kristoffer.

Man får følelsen av å være i Edens hage, endeløse, urørte, frodige sletter og ikke et menneske i flere mils omkrets. Luktene, lydene, alle sanser blir satt i full sving. Jeg føler meg beæret som har fått lov til å være med på en slik storslott reise.

Les mer: Reisemål

Dette var en mulighet til å oppleve det ville Afrika, på en måte som er få forunt. Det å farte rundt på egen hånd, gjorde at dette ble alt annet enn en vanlig safaritur. Det ga en ekstra heftig opplevelse, det å føle seg sårbar og i ett med naturen.

Se «Reisemål» på TV 2 Sumo. (Abbonementstjeneste)

At man er sårbar i villmarken, fikk jeg oppleve til gagns. Jeg skulle prøve å få et blinkskudd av en vakker soloppgang. Dette krevde at jeg måtte gå et stykke unna bilen. Da Kristoffer med streng stemme plutselig beordret meg til å gå rolig tilbake, kjente jeg hjerte hamre i brystet. Det var to løvinner med fem små som iakttok meg bare noen meter unna. Det ble en påminnelse om at man alltid må være forsiktig og på vakt.

Afrika vil etter alle de fantastiske natur- og dyreopplevelsene alltid ha en plass i hjertet mitt. Ikke sjelden vandrer tankene tilbake. Dette har vært den store drømmen som gikk i oppfyllelse.

Collage dyr
Dette er en samling av dyrene som ikke fikk plass i selve programmet.

236843

Møte med sjiraffer
En kort sekvens med sjiraffer. Marianne synes at sjiraffen ser søt ut.

236841

Løvefamilie
Marianne og Kristoffer er ute og går rett foran bilen (ute i Kalahariørkenen). Plutselig dukker det opp en løvefamilie. De løper opp på biltaket og filmer løvene. - Tenk at jeg for 1 minutt siden sto der løvene når går, sier Marianne.

236839

Bading blant flodhester
På en båtsafari bestemmer Marianne seg for at hun har lyst til å bade. Etter hvert oppdager de flodhester i samme elv. Flodhester er blant de dyrene i Afrika som dreper flest mennesker. Spennende opplevelse for Marianne.

236836